Table of Contents:

  1. Hvorfor lugter Aalborg af fisk?
  2. Hvordan kan man se en fisk er frisk?
  3. Hvordan kan man se om laks er for gammelt?
  4. Hvor hurtigt bliver man syg af dårlig fisk?
  5. Hvad sker der hvis man spiser dårlig fisk?

Hvorfor lugter Aalborg af fisk?

Buddene er ellers mange: Skidtfisk, gylle og døde mink er alle tre mistænkte for at stå bag den mærkværdige lugt. - Det bedste bud, vi har hørt, er, at man er begyndt at brænde mink af på afbrændingen vest for Aalborg, siger Jesper Pedersen.

Hvordan kan man se en fisk er frisk?

Skinnet skal være som perlemor, skinnende og fri for revner. Hvis farven går over i det gul-agtige og skinnet virker gustent, er fisken godt på vej ind i nedbrydningen. Lugt til fisken og skinnet. Hvis lugten er neutral og har en antydning af duft af tang, er fisken helt frisk.

Hvordan kan man se om laks er for gammelt?

Sådan ved du om laksen er frisk Sørg for, at laksen ikke har nogle brune pletter eller viser tegn på misrøgt, og at der ikke er andre tegn på mørke farver eller misfarvning. Kødet skal være fast, fri for revner og huller, og skal have et glat, skinnende udseende.

Hvor hurtigt bliver man syg af dårlig fisk?

Der går som regel 1-6 timer, fra man har spist den fordærvede mad, til symptomerne opstår. Lægen stiller oftest diagnosen på den klassiske sygehistorie med kvalme, diarré, opkastninger, feber og mavesmerter nogle timer efter, man har indtaget maden.

Hvad sker der hvis man spiser dårlig fisk?

I sværere tilfælde kan diarre med mavekramper, hævelse af læber, tunge og svælg forekomme sammen med betydende vejrtrækningsbesvær, blodtryksforhøjelse eller blodtryksfald.