Table of Contents:

  1. Hvorfor skiller økologisk mælk?
  2. Hvorfor skiller mælk?
  3. Hvorfor skiller mælken?
  4. Hvad er Fedtprocenterne på de traditionelle mælketyper?
  5. Hvad kan man bruge frossen mælk til?

Hvorfor skiller økologisk mælk?

Alle konventionelle mælketyper er homogeniseret. Mange økologiske produkter er ikke homogeniseret (uhomogeniseret). Inden mælken tappes på kartoner skal den varmebehandles, eller som det også hedder pasteuriseres. Mælk er altid pasteuriseret for at sikre, at den er fri for bakterier.

Hvorfor skiller mælk?

Mælken kan blive sur ved vækst af mælkesyrebakterier, der omdanner mælkesukker til mælkesyre. Mælk kan også blive oxideret, når luftens ilt gør mælkens fedt harsk. Proteinerne i mælk kan dog også omdannes, især efter opvarmning, der gør proteinerne mindre opløselige, så de danner bundfald, som her.

Hvorfor skiller mælken?

Mælken kan blive sur ved vækst af mælkesyrebakterier, der omdanner mælkesukker til mælkesyre. Mælk kan også blive oxideret, når luftens ilt gør mælkens fedt harsk. Proteinerne i mælk kan dog også omdannes, især efter opvarmning, der gør proteinerne mindre opløselige, så de danner bundfald, som her.

Hvad er Fedtprocenterne på de traditionelle mælketyper?

Sødmælk indeholder 3,5 % fedt, letmælk indeholder 1,5 % fedt, minimælk indeholder 0,4-0,5 % fedt og skummetmælk indeholder 0,1-0,3 % fedt. Bortset fra forskellen i fedt, og dermed energiindhold, er resten af den ernæringsmæssige sammensætning mere eller mindre den samme.

Hvad kan man bruge frossen mælk til?

Mælk, der har været frosset og derefter optøet mælk, skal bruges inden for 5-7 dage. Brug det i stedet for vand for at gøre supper mere cremet. Brug det i stedet for vand for at gøre havregryn tykkere og mere solide. Og selvfølgelig lave noget lækker budding.