Table of Contents:

  1. Hvilken gødning til Kapilærkasser?
  2. Hvor længe skal man gøde tomater?
  3. Hvor meget gødning skal der i Kapilærkasser?
  4. Er der gødning i plantesække?
  5. Hvorfor krøller bladene på mine tomater?
  6. Hvorfor bliver tomater gule ved stilken?
  7. Hvornår klippe man toppen af tomatplanter?
  8. Hvordan klippes tomatplanter?
  9. Hvordan undgår man ranglede tomatplanter?

Hvilken gødning til Kapilærkasser?

Skal du bruge gødning? Du opnår de bedste resultater, hvis du ved hver påfyldning hælder gødningsvand på beholderen. Du kan købe gødningsvand på flaske, som i blandes i vandet, eller du kan lave din egen flydende gødning ud af NPK-gødning.

Hvor længe skal man gøde tomater?

Gødning af tomater Som regel er det nok til hele sæsonen, at du blander gødning i jorden, inden du planter tomaterne ud. Hvis tomaterne kommer til at mangle gødning, kan du dog tydeligt se det, da de i det tilfælde bliver blege og spinkle.

Hvor meget gødning skal der i Kapilærkasser?

Når man fylder kapilærkassen med vand, kan man godt supplere med en smule flydende gødning, for at sørge for at planterne får næring nok. Nogle planter har også godt af at blive sprayet med vand i ny og næ, og få en smule vand i toppen af jorden.

Er der gødning i plantesække?

Den anvendte spagnum kommer fra Sverige. Den tilsatte gødning er organisk og kommer fra økolo- gisk husdyrproduktion. Kvælstofniveauet er lavt, men det skyldes, at næringsstofferne er bundet i den organiske gødning, hvorfra de frigives over længere tid.

Hvorfor krøller bladene på mine tomater?

Hvis tomater får rigeligt med kvælstof, krøller bladene. Det passer også med at de er flot mørkegrønne. Det skader ikke tomaterne at bladene krøller, og du kan hurtigt få normalt udseende på bladene, hvis du kan nedsætte doseringen af gødning til planterne.

Hvorfor bliver tomater gule ved stilken?

Ja det kaldes grønnakkede tomater og skyldes, at solen har ødelagt cellerne lige omkring stilken. Det sker ofte og især, hvis planterne mangler lidt blade til at beskytte sig med, eller når temperaturen er for høj i et drivhus. Man kan kalde det en slags solskoldning.

Hvornår klippe man toppen af tomatplanter?

Toppen knibes af sidst på sæsonen En indeterminate sort sætter nye blomsterklaser, så længe hovedstammen får lov til at vokse. Toppen af planten knibes af, enten når planten ikke kan blive højere på voksestedet, eller når man ikke ønsker flere tomater ansat.

Hvordan klippes tomatplanter?

Du beskærer en tomatplante ved at knibe alle dens sideskud af, så planten kun sætter frugter på hovedstænglen. Hvis ikke du kniber sideskuddene af, vil planten gro så vildt, at det går ud over frugtdannelsen.

Hvordan undgår man ranglede tomatplanter?

Hold temperaturen nede i vindueskarmen. Brug vækstlys nogle timer om dagen. Hold temperaturen nede i vindueskarmen, helst på 20 grader. Lad dine tomatplanter komme på besøg i drivhuset på lune dage.