Table of Contents:

  1. Hvad er det mest brugte medicin?
  2. Hvad tjener apoteket på medicin?
  3. Hvor kan jeg se hvor meget medicin jeg har købt?
  4. Hvor kan jeg se hvad jeg har købt på apoteket?
  5. Hvor mange dør af medicin?
  6. Hvordan er udviklingen af salg af blodtrykssænkende medicin i Danmark?
  7. Hvor mange danskere tager medicin?
  8. Hvem bestemmer apotekers navne?
  9. Hvad får en apoteker i løn?
  10. Hvordan tjener apoteker penge?
  11. Hvad er kroniker tilskud?
  12. Hvad er min CTR saldo?
  13. Hvornår udløber dit medicintilskud?
  14. Hvor mange dør af fejlmedicinering?

Hvad er det mest brugte medicin?

Hjer tekarmedicin var den mest udleverede medicin. Den udgjorde 38 procent af forbruget, men kun 8 procent af omsætningen målt i kroner. Kilde: Dansk Lægemiddelinformation (DLI) og Danmarks Apotekerforenings beregninger.

Hvad tjener apoteket på medicin?

Apotekerne har meget høje over- skud som følge af monopolprofit på at sælge medicin. Nej. Apotekerne, der ejer og leder virk- somheder med i gennemsnit over 25 an- satte, har typisk et overskud på 1 til 1,5 mio. kr.

Hvor kan jeg se hvor meget medicin jeg har købt?

Du kan se din aktuelle CTR-saldo på din kvittering fra apoteket. På www.fmk-online.dk, under fanebladet Tilskudsbevillinger, kan du også se din aktuelle CTR-saldo, din forrige tilskudsperiodes start- og slutdato samt din aktuelle tilskudsperiodes start- og slutdato. Du skal logge på med NemID.

Hvor kan jeg se hvad jeg har købt på apoteket?

CTR indeholder ikke oplysninger om, hvilken medicin du har købt. Alle landets apoteker har adgang til CTR, og det er derfor underordnet, hvor du køber din medicin. Du kan få oplyst din CTR-saldo på apoteket. Du kan også se CTR-saldoen på bonen fra apoteket eller ved at logge på www.fmk-online.dk.

Hvor mange dør af medicin?

Næst efter kræft og hjertesygdomme er lægemidler den tredjestørste dræber i Danmark, viser ny beregning. Når danskere går på apoteket med en recept i hånden, har de fleste af os tillid til, at den medicin, lægen har udskrevet, vil hjælpe os til at få det bedre.

Hvordan er udviklingen af salg af blodtrykssænkende medicin i Danmark?

Faldende mængdesalg af blodtrykssænkende medicin Der ses i dette kvartal et fald i mængdesalget af enalapril på 2 mio. DDD (definerede døgndoser) sammenlignet med 3. kvartal sidste år.

Hvor mange danskere tager medicin?

Ny holdningsundersøgelse fra sundhed.dk viser, at 46,8 procent af de 1014 adspurgte borgere tager receptpligtig medicin næsten dagligt. Hvis du tilhører den gruppe af danskere, som tager medicin næsten dagligt, kan du med fordel bruge Medicinkortet på sundhed.dk.

Hvem bestemmer apotekers navne?

Apoteker og apoteksfilialer skal betegnes med et navn, der er godkendt af Sundhedsstyrelsen.

Hvad får en apoteker i løn?

Overenskomstlønnen for farmakonomer på privat apotek er ens i hele landet. Lønnen består af en skalaløn og eventuelt Lokal løns tillæg. Begyndelseslønnen er 1. april 2022 28.838 kr.

Hvordan tjener apoteker penge?

Moderniseringen af apotekerloven har ført til et hav af nye apoteker. Det kommer dog kun befolkningen i de store byer til gode, for det er her, apotekerne tjener masser af penge på at sælge alt fra cremer til pincetter.

Hvad er kroniker tilskud?

Kronikertilskud. Hvis du har en kronisk sygdom eller er syg i længere tid, kan du få det, der kaldes et kronikertilskud. Du kan få kronikertilskud, hvis du køber medicin for mere end 20.091 (2022) kroner før tilskud om året for voksne.

Hvad er min CTR saldo?

Din CTR saldo er det samlede beløb, du har købt tilskudsberettiget medicin for i din nuværende tilskudsperiode.

Hvornår udløber dit medicintilskud?

Tilskudsperiode. Hver CTR-periode er på 12 måneder. De 12 måneder følger ikke nødvendigvis kalenderåret, da det er individuelt, hvornår CTR-saldoen nulstilles, og der startes forfra med at beregne tilskud. Din tilskudsperiode starter, første gang du køber tilskudsberettiget medicin og løber et år fra den dato.

Hvor mange dør af fejlmedicinering?

Sidste år døde 44 danskere på grund af fejlmedicinering, viser nye tal. 1.000 danskere fik alvorlige, permanente skader. Læger kræver national plan for, hvordan man får styr på medicinen.