Table of Contents:

  1. Hvornår på året skal man sprede gødning?
  2. Hvornår er det bedst at gøde haven?
  3. Hvornår kan man strø kalk?
  4. Kan man gøde i oktober?
  5. Hvornår skal man gøde buske?
  6. Kan man gøde og så græs samtidig?
  7. Hvad er forskellen på kunstgødning og gødning?

Hvornår på året skal man sprede gødning?

Du bør gøde din græsplæne flere gange i løbet af sæsonen. Det bedste er, at du gøder fra april til juni, og igen i september. Fra april til juni bør du bruge 75 % af gødningen, mens du bør give de sidste 25 % i september. Den sene gødning gør, at græsset har nemmere ved at overvintre.

Hvornår er det bedst at gøde haven?

Hvornår skal du gøde? Uanset hvilken gødning du vælger, er den bedste årstid at strø gødningen første gang om foråret. Jorden skal være arbejdsdygtig og du kan med fordel strø din gødning samtidig med, at du bearbejder jorden til dette års sæson. Gødning kan i køkkenhaven nedgraves en smule og i bedene strøs ovenpå.

Hvornår kan man strø kalk?

Det er derfor en god idé at kalke i foråret eller i løbet af vækstsæsonen. Du kan dog også med fordel kalke i efteråret, da vinterens nedbør derefter vil opløse kalken, så jorden er klar, når foråret endelig kommer, og græsset begynder at gro.

Kan man gøde i oktober?

Ja, efteråret er et rigtig godt tidspunkt at så græs, da jorden er varm og der ofte kommer massere af nedbør. Skal man gøde sin græsplæne i efteråret? Det er en rigtig god ide at gøde sin græsplæne om efteråret, da vækstbetingelserne for græsset er rigtig gode på dette tidspunkt.

Hvornår skal man gøde buske?

Når du vander skal hvert træ have 20-30 L vand. Det gavner ikke noget at sjat vande, da rødderne så vil komme til at ligge i overfladen. Gød derudover to gange i løbet af en sæson, en gang i forsommeren (maj – juni) og sidste gang i sensommeren (juli – august).

Kan man gøde og så græs samtidig?

Som en tommelfingerregel kan man sige, at snart anemonerne blomstrer, er jorden varm nok til, at du kan så græsfrø. Husk at gøde samtidig med at du sår. På den måde får græsfrøene lidt at leve af med det samme.

Hvad er forskellen på kunstgødning og gødning?

Gødning giver næring til planterne, og man kan både få naturgødning og kunstgødning. Naturgødning kommer fra døde planter i kompostbunken eller fra dyregødning, såsom hønsemøg eller gylle. Kunstgødning fremstilles på en fabrik, og den består af forskellige kemiske stoffer.