Table of Contents:

  1. Hvornår skal staudebedet gødes?
  2. Kan Drivhusgødning blive for gammelt?
  3. Hvor ofte skal stauder gødes?
  4. Hvordan beskæres stauder?
  5. Hvad sker der hvis man Overgøder?
  6. Er gødning farligt?

Hvornår skal staudebedet gødes?

Som hovedregel bør du ikke gøde om efteråret, da en kraftig vækst kan medføre, at planterne ikke bliver tilstrækkelig afmodnede og dermed risikerer at få vinterskader. Giv i stedet planterne lidt gødning om foråret - i små mængder.

Kan Drivhusgødning blive for gammelt?

Men nu viser det sig at organisk flydende gødning kun holder ca 5 år, mens tørrede hønse/lupin gødning holder lidt længere hvis det opbevares tørt og køligt..

Hvor ofte skal stauder gødes?

Til de fleste planter kan du med fordel gøde ca. 2 gange yderligere i løbet af vækstperioden (sommeren), så tre gange i alt på et år – og husk endelig at det er bedre at give for lidt end for meget, for at undgå overgødning. Ved brug af kunstgødning, pas på ikke at svide planterne.

Hvordan beskæres stauder?

Vi kan klippe stauder ned på to måder. Den gængse er at klippe de visne staudetoppe af så tæt på jorden som muligt, og så fjerne toppene fra bedet - helst et sted i haven, hvor de kan ligge og blive til god kompost.

Hvad sker der hvis man Overgøder?

Havens planter skal have tilstrækkeligt med næring for at kunne vokse, men overgøder man, så plantesaften indeholder meget næring, bliver planterne lettere angrebet af skadedyr og sygdomme.

Er gødning farligt?

I landbruget anvendes koncentreret ammoniak, som er ætsende. Forgiftninger er usædvanlige ved utilsigtede indtag. Ved brand af gødning dannes der giftige gasser.