Table of Contents:

  1. Hvad er en Blandingsgenre?
  2. Hvad er en Grundgenrer?
  3. Hvilket genre er der?
  4. Hvad er en faktion?
  5. Hvad er genretræk i et essay?
  6. Hvilke typer af tekster findes der?
  7. Hvad er en kriminalroman?
  8. Hvilke genretræk er karakteristiske for en erindring?
  9. Hvilken genre er roman?

Hvad er en Blandingsgenre?

Blandingsgenrer. I nogle tekster blandes fiktion og virkelighed. og der fortælles en historie ud fra fakta. Denne genre kaldes faktion.

Hvad er en Grundgenrer?

Det er et overordnet begreb til at beskrive arten eller karakteren af en kulturel produktion, en tekst, et billede, en film, eller måske blot et udsagn. Når man siger at fx en tekst eller et maleri tilhører en bestemt genre, siger man altså noget om hvad det er for en type tekst man står overfor.

Hvilket genre er der?

Fiktive/Skønlitterære genrer Lyriske (som udsiger): salme, digt, lejlighedsdigt, sang, vise. Episke (som fortæller): roman,eventyr, saga, børnebog, ikonotekst, ungdomsroman. Dramatiske (som viser/opfører): tragedie, komedie, skuespil, parodi, revy. Litterære (løsere): anekdote, vittighed, gåde.

Hvad er en faktion?

Faktion er en genre der blander fagteksten og skønlitteraturen – ordet er fremkommet ved en blanding af ordene fakta og fiktion. Forskellen mellem fagtekster og skønlitterære tekster er deres forhold til virkeligheden.

Hvad er genretræk i et essay?

Genretræk ved essayet er bl. a. de passager, hvor skribenten deler ud af sine minder og erfaringer og evt. kommer med konkrete beskrivelser af hændelser, hvorefter han eller hun efterfølgende forholder sig til emnet på et mere abstrakt plan, reflekterer over det og forsøger at brede det ud til noget mere generelt.

Hvilke typer af tekster findes der?

  • Introduktion.
  • En argumenterende tekst.
  • En berettende tekst.
  • En beskrivende tekst.
  • En forklarende tekst.
  • En fortællende tekst.
  • En instruerende tekst.
  • En regulerende tekst.

Hvad er en kriminalroman?

En kriminalroman (eller krimi) er i bredeste forstand et skønlitterært værk om en forbrydelse og opklaringen af den. Kriminallitteratur kan i en mere snæver betydning defineres som romaner og noveller, hvor forbrydelsen er styrende for fortællingens plot og personkredsens handlinger.

Hvilke genretræk er karakteristiske for en erindring?

En erindring er en fortælling, hvor forfatteren skriver om noget, som han/hun kan huske fra sin fortid. Det er en subjektiv fremstilling af virkeligheden. Genren har følgende kendetegn: Forfatter og fortæller er den samme. Der er derfor brugt jeg-fortæller.

Hvilken genre er roman?

Romaner er skønlitteratur. Romaner hører under kategorien fiktion. Det er en opdigtet historie. Historien er skabt af forfatteren, men kan sagtens være inspireret af en virkelig hændelse.