Table of Contents:

  1. Hvilke fødevarer indeholder flavonoider?
  2. Hvad er mørk chokolade godt for?
  3. Hvilke madvarer er der mest energi i?
  4. Hvad er godt mod kræft?
  5. Hvilke fødevarer forebygger kræft?

Hvilke fødevarer indeholder flavonoider?

Blandt andet findes de i citrusfrugter, æbler, abrikoser og i de fleste bær, vi kender. Grøntsager som grønne peberfrugter, tomater, løg, broccoli, grønkål, spinat, bladselleri og aubergine indeholder også flavonoider. Desuden indeholder rødvin, grøn te og chokolade også mange flavonoider.

Hvad er mørk chokolade godt for?

Flere undersøgelser viser, at mørk chokolade er rig på antioxidanterne polyfenol, flavanol, catechin og andre naturlige stoffer, som forhindrer eller svækker ødelæggende iltning. Antioxidanter har mange biologiske egenskaber, der balancerer iltningsprocesser i kroppen og bibeholder et sundt stofskifte.

Hvilke madvarer er der mest energi i?

1. Spis rigtig mad. Rigtig mad – altså grøntsager, kød, fisk, æg, mælkeprodukter og groft brød – mætter mere og i længere tid end mange færdigretter og holder dermed din energi oppe. Den er farverig og indbydende at se på og har flere smagsnuancer, og det øger glæden og lysten til at spise.

Hvad er godt mod kræft?

Hvad skal du spise, når du har kræft?
  1. Spis varieret. ...
  2. Skru ned for kødet. ...
  3. Spis fuldkorn - vælg de kornsorter, du kan lide, i fuldkornsudgave. ...
  4. Vælg især flydende fedtstoffer. ...
  5. Spis frugt og grønt. ...
  6. Tjek varedeklarationen – vælg produkter med få og genkendelige ingredienser. ...
  7. Spar på tilsat sukker og salt.
1. feb. 2021

Hvilke fødevarer forebygger kræft?

Forskning viser, at mad med kostfibre reducerer risiko for kræft i tyk- og endetarm. Bælgfrugter, fuldkornsprodukter og grove grøntsager er rige på kostfibre. Dertil ser det ud til, at indtag af både grøntsager, frugt og bær kan reducere risiko for kræft i lunge, mund, svælg, spiserør og mavesæk.