Table of Contents:

  1. Hvad er det specielle ved Mekka?
  2. Hvad er den største moské i verden?
  3. Hvor ligger Mekka og Medina?
  4. Hvor er der moskeer i Danmark?
  5. Hvordan beskrives indbyggerne i Medina?
  6. Hvad er pilgrimsrejsen i islam?

Hvad er det specielle ved Mekka?

Det vigtigste religiøse samlingspunkt i byen er den syvtårnede moské Al-Haram-moskeen (Masjid al-Haram). I moskeens gård er ka'baen symbol på guds enhed. Når muslimer verden over beder, vender de sig med retning imod ka'baen i Mekka. Ifølge islam bør enhver muslim tage en pilgrimsfærd til Mekka mindst en gang i livet.

Hvad er den største moské i verden?

Masjid al-Haram-moskeen, der blev opført i år 638, er ifølge religion.dk Islams vigtigste helligdom. Det er samtidig den største moské i verden. Den er over årene blevet udvidet til de nuværende 365.000 kvadratmeter for at kunne rumme de mange pilgrimme, som besøger moskéen under ramadanen og i hajj.

Hvor ligger Mekka og Medina?

Medina, al-Madinah, by i det vestlige Saudi-Arabien; 1,18 mio. indb. (2010). Efter Mekka, som ligger 350 km mod syd, er Medina islams helligste by, og ikke-muslimer er forbudt adgang.

Hvor er der moskeer i Danmark?

Siden Danmark i 1967 fik sin første moské, er der kommet mange flere til. På lidt mere end 50 år er antallet af moskéer i Danmark steget til over 170, og danske muslimer fra Hjørring til Tønder og fra Esbjerg til Amager har indrettet faste steder at mødes til bøn og undervisning samt socialt og kulturelt samvær.

Hvordan beskrives indbyggerne i Medina?

Efter Muhammeds død i 632 blev han gravlagt i Medina....Medina.
Medina المدينة, al-Madīnah
LandSaudi-Arabien
Demografi
Indbyggere1.180.770 (2010)
- Areal589 km²

Hvad er pilgrimsrejsen i islam?

Muslimer er pålagt at foretage en pilgrimsfærd til Mekka mindst én gang i livet, hvis økonomi og fysik tillader det. Pilgrimsfærden er et udtryk for menneskets lydighed mod Allah, og efter en fuldført pilgrimsfærd er en mand el-Hadj og en kvinde Hadja.