Table of Contents:

  1. Kan Flittighans tåle frost?
  2. Hvordan tager man frø fra Flittiglise?
  3. Er Flittiglise flerårig?
  4. Kan man tage frø af Petunia?
  5. Hvad betyder arbejdsom?
  6. Kan man så solsikkekerner?
  7. Hvor lang tid tager det at gro solsikker?
  8. Hvordan formerer man petunia?

Kan Flittighans tåle frost?

Blomsterne er ikke glade for frostgrader, så du skal være opmærksom på lave temperaturer og frost.

Hvordan tager man frø fra Flittiglise?

Flittiglise er en af de sommerblomster jeg tydligt husker som barn, på grund af dens frøstande. Når frøene er klar kan man med et meget let tryk på frøstanden høre et knæk, og herefter kommer frøene ud. Når man sår planten fra frø kan det gøres allerede fra februar måned.

Er Flittiglise flerårig?

Flittiglise lever virkelig op til sit navn. Den kan blomstre næsten hele året, og den er også flittig, når man vil formere den. Stiklinger slår hurtigt rod både i vand og fugtigt sand....Allerede bruger.
E-mail*
Password*
Glemt password

Kan man tage frø af Petunia?

Er du interesseret i at plante petunia fra frø, skal du forspire frøene indendørs først, inden planterne sættes ud i haven. Du kan begynde forspiringen i marts-april. Du skal anvende en særlig så- og priklejord samt en beholder med låg, som frøene kan spire i.

Hvad betyder arbejdsom?

(ænyd. arbe(i)dsom; efter ty. arbeitsam) som arbejder flittigt og gerne; flittig ell. ihærdig i sit arbejde; virksom.

Kan man så solsikkekerner?

Alt du skal bruge er god jord, vand, solsikkefrø til såning og en potte, du kan forspire i. Fremgangsmåden for såning af solsikke er den samme, hvad enten du vælger udplantning direkte på friland eller forspirer planterne først. TIP I den første tid skal du sørge for, at din solsikke får vand nok.

Hvor lang tid tager det at gro solsikker?

Alle – og ikke mindst børnene – bliver betaget af væksthastigheden hos de høje solsikker. Man kan næsten se dem gro. I løbet af et par måneder udvikler den første frøspire sig til en kæmpeplante på op til 5 m og med en blomst på 50 cm i diameter.

Hvordan formerer man petunia?

Formering. Dette kan gøres via frø og ved stiklinger. Frø skal gerne sås i det tidlige forår. Februar - maj, men helst så tideligt, som muligt.