Table of Contents:

  1. Hvad betyder kedelig?
  2. Hvad er en årsagsforklaring?
  3. Hvad betyder debilt?
  4. Hvad er Initialbetingelser?
  5. Hvad er kodyl?
  6. Hvad betyder sidestykke?
  7. Hvad er Vingrosserer?
  8. Hvordan udtales blinis?

Hvad betyder kedelig?

uden kraft og styrke; rynket, slidt el.

Hvad er en årsagsforklaring?

Årsagsforklaringer handler om at forklare hvorfor forskellige begivenheder eller udviklinger sker i historien. Det er noget historikere har været meget optaget af. Men ikke kun historikere, men også mange der anvender historiebrug er optaget af at lave årsagsforklaringer, særligt når historien bruges som læremester.

Hvad betyder debilt?

En debil er en person med lettere mental retardering, hvilket vil sige, at vedkommende har en intelligenskvotient på mellem 50 og 69.

Hvad er Initialbetingelser?

En begivenhed siges at være forklaret, hvis den er omfattet af en almen lov, dvs. hvis dens forekomst kan udledes af loven samt et sæt af initialbetingelser. Loven er dermed forbindelsesleddet mellem initialbetingelserne og begivenheden. Denne model kaldes også for Hempel-Popper-modellen for forklaring.

Hvad er kodyl?

Kodyl betyder omtrent det samme som meget stor.

Hvad betyder sidestykke?

Sidestykke har mere end én betydning, afhængigt af sammenhængen. modstykke, uden mage, uden lige, Se alle synonymer nedenfor.

Hvad er Vingrosserer?

En grosserer er en forretningsmand, som driver handel en gros.

Hvordan udtales blinis?

De -s af ordet blinis s bliver tilføjet til flertal kun at være i overensstemmelse med brugen af skriftlig fransk (endelsen -i allerede angiver flertal på russisk), udtalen blinisses , som ofte høres, er forkert.