Table of Contents:

  1. Er hvaler fredede?
  2. Hvornår stoppede hvalfangst?
  3. Hvorfor fangede man hvaler i gamle dage?
  4. Hvem fanger hvaler?
  5. Hvad fanger man hvaler med?
  6. Hvilke hvaler fanger Norge?

Er hvaler fredede?

Store hvaler er fredet i Grønland, dog er de 4 hvalarter grønlandshval, finhval, sildepisker og pukkelhval, ikke fredet.

Hvornår stoppede hvalfangst?

Hvalfangst i Antarktis På grund af de norske fiskeres stærke uvilje mod hvalfangsten (de gjorde gældende, at hvalfangst var til skade for fiskerierne) blev fangsten i Finmarken forbudt ved en 1903 vedtaget lov. De norske hvalfangere var derfor nødt til enten at ophøre med deres virksomhed eller at søge til nye felter.

Hvorfor fangede man hvaler i gamle dage?

Der var et stort behov for spæk og tran i 16-tallet. Det fik man fra bl. a. hvaler, som derfor blev populære at fange.

Hvem fanger hvaler?

I dag drives der ikke mere kommerciel hvalfangst, men der fanges stadig hvaler. Naturfolk som inuitter må stadig fange hvaler, og der fanges også nogle få i forbindelse med forskning. Disse fangster betyder ikke noget for hvalernes overlevelse. Det gør derimod den illegale fangst, der finder sted i enkelte lande.

Hvad fanger man hvaler med?

Indtil 1850'erne drev man hvalfangst fra åbne robåde. Man dræbte hvalerne med håndharpuner, men i 1850'erne begyndte den moderne hvalfangst, som blev drevet med dampskib og eksplosiv harpun. Dermed blev det nemmere at dræbe hvalerne. I 1925 blev der søsat hvalkogerier, hvor man kunne partere fangsten.

Hvilke hvaler fanger Norge?

Hvalfangst med harpun.
  • Norsk hvalfangst har været drevet langs kysten af Norge og i den nordøstlige del af Atlanterhavet af norske fangstfolk i århundreder. ...
  • Vågehvalfangst langs norskekysten nævnes i skriftlige kilder allerede i 800-tallet, fangst med harpun var almindelig i 1200-tallet.