Table of Contents:

  1. Hvad betyder bemærket?
  2. Hvad betyder eksemplar?
  3. Hvad er et gennembrud?
  4. Hvad er en æter?
  5. Hvordan forkortes eksemplar?
  6. Hvad kaldes ting som kun findes i et eksemplar?
  7. Hvad er en naturalist?
  8. Hvad handler det moderne gennembrud om?
  9. Hvad bruger man æter til?
  10. Er æter farligt?

Hvad betyder bemærket?

gøre (aktivt) opmærksom på sig selv i kraft af en bemærkelsesværdig indsats, handling el. lign. I Athen gjorde Bebba sig bemærket ved at løbe nøgen rundt på hotellets gange blåbogRG1987.

Hvad betyder eksemplar?

eksemplar substantiv, intetkøn (opslaget er forkortet – læs hele artiklen på ordnet.dk) -et, -er, -erne [εgsəmˈplɑˀ] fra latin exemplar 'afskrift, billede, forbillede', afledt af exemplum 'eksempel' 1 en enkelt genstand eller et enkelt væsen af en (større) mængde med samme eller tilsvarende egenskaber, udseende eller ...

Hvad er et gennembrud?

Gennembrud — Synonymer, betydning og anvendelse Gennembrud betyder omtrent det samme som debut.

Hvad er en æter?

Æteren, medium, hvori lyset tidligere formodedes at udbrede sig. Det blev opfattet som en usynlig, elastisk substans, som fyldte verdensrummet og alle tomrum mellem stof, og hvori lysbølger udbredte sig, på samme måde som lydbølger udbreder sig i almindeligt stof.

Hvordan forkortes eksemplar?

Forkortelse eks. ekspl. Maskinen er foreløbig bygget i bare 25 eksemplarer JyP1992.

Hvad kaldes ting som kun findes i et eksemplar?

et maleri er et unikum, der findes kun det ene EksBl90.

Hvad er en naturalist?

Naturalismen er først og fremmest et grundsyn på mennesket og på dets omgivelser. Her lægges vægt på, at alle fænomener og processer i naturen og i menneskets indre forløber efter determinerende naturlove - det vil for eksempel sige love for arv og overlevelse - som det er umuligt at bryde med.

Hvad handler det moderne gennembrud om?

Under det moderne gennembrud udspandt sig en debat, hvor alle autoriteter var til diskussion og perioden var i det hele taget præget af et generelt opbrud fra den dominerende kristelige og idealistiske enhedskultur. Omkring 1850 stod alt i gennembruddets tegn. Økonomisk og politisk liberalisme stod på dagsordenen.

Hvad bruger man æter til?

Anvendelser. Dietylether (ofte blot kaldet ether) har tidligere været anvendt som bedøvelsesmiddel. Blev indtil slutningen af 1800-tallet også brugt som kølemiddel men blev erstattet af ammoniak af Carl von Linde. Dimethylether (DME) kan benyttes som brændstof i køretøjer.

Er æter farligt?

Krystaliseret æter er farligt Hvis det er krystaliseret, så kan det sprænge i luften. Odense Brandvæsen og Fyns Politi rådfører sig nu med Kemisk Beredskab under Beredskabsstyrelsen.