Table of Contents:

  1. Hvad er en suveræn stat?
  2. Hvad vil det sige at beskrive?
  3. Hvad vil det sige at vi afgiver suverænitet?
  4. Hvordan skal det forstås at Danmark som stat har suverænitet?
  5. Hvad er formålet med en debat?
  6. Hvordan skriver man en debatterende artikel?
  7. Hvad er Argumentationsformer?
  8. Hvad er en argumenterende tekst?
  9. Hvad betyder at afbilde?

Hvad er en suveræn stat?

En suveræn stat – og stater er per definition suveræne – er uafhængig og selvstændig i forhold til andre stater inden for folkerettens grænser. I bredere anvendelser kan suveræn også betyde udpræget myndig eller uafhængig.

Hvad vil det sige at beskrive?

En beskrivelse er en opregning af egenskaber ved det, der beskrives. En beskrivelse er en form for repræsentation. Den kan være verbal eller non-verbal, kvalitativ eller kvantitativ. En kvantitativ beskrivelse er baseret på måling.

Hvad vil det sige at vi afgiver suverænitet?

Suverænitetsafgivelse som sikring af den europæiske samhørighed. EU er et forpligtende samarbejde mellem medlemslandene. I EU vedtages fælles lovgivning, som skal sikre europæisk samhørighed, og derfor har Danmark af flere omgange afgivet suverænitet. Det betyder, at EU-reglerne gælder i Danmark, når de vedtages i EU.

Hvordan skal det forstås at Danmark som stat har suverænitet?

Fortællingen om dansk medbestemmelse: I vores globale verden er suverænitet ofte ubrugelig. Danmark bør i stedet dele sin suverænitet med de andre EU-lande for at løse fælles udfordringer. Det vil give Danmark en større grad af indflydelse og handlefrihed, end hvis vi bevarer vores nationale suverænitet.

Hvad er formålet med en debat?

Debat er en meningsudveksling mellem flere mennesker med forskellige holdninger til et givent emne og som kan strække sig over længere tid, for eksempel via læserbreve i aviser.

Hvordan skriver man en debatterende artikel?

Når du skriver en debatterende artikel, skal du undersøge og diskutere et danskfagligt debatemne eller spørgsmål....Opgaven skal indeholde:
  1. En præsentation af de centrale synspunkter i den hovedtekst, der knytter sig til opgaven.
  2. En diskussion af emnet. ...
  3. Eksempler, der understøtter din argumentation med konkrete eksempler.

Hvad er Argumentationsformer?

Et argument består af en påstand (et synspunkt, en holdning) og et belæg (en begrundelse, præmis, støtte, bevis), der støtter påstanden. Fx: Påstand: Motion er godt for unges selvtillid. Belæg: Det viser en lang række videnskabelige forsøg.

Hvad er en argumenterende tekst?

Argumenterende tekster bruges, når man vil give udtryk for sit synspunkt om en problemstilling og overbevise læseren. Eller hvis man vil overtale læseren til en bestemt handling, fx at købe noget. Der findes mange forskellige typer argumenterende tekster.

Hvad betyder at afbilde?

gengive (nøjagtigt) i form af et billede, fotografi el. lign.