Table of Contents:

  1. Hvad er sort hvid tænkning?
  2. Hvad er den kognitive diamant?
  3. Hvad er forvrængninger?
  4. Hvem har lavet den kognitive diamant?
  5. Hvad er terapeutisk behandling?
  6. Hvad er et tankemønster?

Hvad er sort hvid tænkning?

Sort/hvid-tænkning Dette tankemønster bliver også kaldet polariseret tænkning, dikotom tænkning eller alt-eller-intet-tankegang. Verden bliver set gennem et filter af sort og hvid: Mennesker er enten gode eller onde. Du selv er et geni eller en dumrian – perfekt eller en fiasko.

Hvad er den kognitive diamant?

Den kognitive diamant er en model, man bruger i kognitiv terapi. Modellen viser, hvordan tanker, følelser, kropslige for- nemmelser og adfærd påvirker hinanden i alle situationer.

Hvad er forvrængninger?

Forvrængning, uønsket ændring af et signal, fx lyd, som gengives af en forstærker eller højtaler. Forvrængning medfører en mindre naturtro gengivelse og skyldes unøjagtigheder, fx ulinearitet, i de elektroniske kredsløb. Forvrængning er særlig udpræget ved store signalstyrker. Se også harmonisk forvrængning.

Hvem har lavet den kognitive diamant?

Kognitiv terapi – også kaldet kognitiv adfærdsterapi – er en form for psykoterapi som oprindelig blev udviklet af amerikanerne Albert Ellis og Aaron Beck, henholdsvis psykolog og psykiater.

Hvad er terapeutisk behandling?

Fremgangsmåder til terapeutisk behandling er metoder til at behandle en sygdom eller lidelse og dækker profylaktisk behandling, f. eks. immunisering mod en bestemt sygdom (se EPO T 19/86, OJ , 24) eller fjernelse af plaque (se EPO T 290/86, OJ 8/1992, 414).

Hvad er et tankemønster?

”Grundlæggende kan man sige, at et tankemønster har med at gøre, hvorledes man forholder sig til sig selv og til sin omverden.” Et eksempel på at arbejde med tankemønstre kan ses i bogen: ”Learned optimism” af Martin Seligman, som skabte en af grundpillerne inden for positiv psykologi.