Table of Contents:

  1. Hvad betyder at foregå?
  2. Hvad betyder vist nok?
  3. Hvor kommer ordet fortov fra?
  4. Hvor bredt er et fortov?
  5. Hvem ejer fortov?
  6. Er fortove offentlige?
  7. Kan man komme ud af en grundejerforening?

Hvad betyder at foregå?

Foregå har mere end én betydning, afhængigt af sammenhængen. forudgå, foregå, ske, gå for sig, Se alle synonymer nedenfor.

Hvad betyder vist nok?

Det er vistnok synonymt med fantastisk. Især sportsjournalister er nu ...

Hvor kommer ordet fortov fra?

Etymologi. "Fortov" er måske en omdannelse af fortå, sidste led forældet ta ("faststampet plads, vej"); egentlig "forvej", vejen foran huset. En anden forklaring kan være, at ordet kommer af forte, den fast tiltrampede plads foran gårdene. Forten kunne være stor eller lille, måske kun en udvidelse af landsbygaden.

Hvor bredt er et fortov?

Normalt bør bred- den være mindst 1,5 m, ved enkelthindringer dog 1,0 m. Højden over gangarealer skal mindst være 2,5 m.

Hvem ejer fortov?

Private fællesveje er veje, som ejes af grundejerne. Det er en vej, som alle har adgang til. Til forskel fra en offentlig vej, er det her grundejernes ansvar at vedligeholde fortov, rabat og vej.

Er fortove offentlige?

Hold fortovet rent Grundejeren skal holde fortovet rent, også selv om det er en del af en offentlig vej. Det betyder, at man har pligt til at fjerne ukrudt fra skel til fortovskant, feje fortov og fjerne affald.

Kan man komme ud af en grundejerforening?

Som sagt, har du som køber krav på at kende til denne pligt til medlemskab, inden du køber huset. Men du kan ikke efter købet af huset lovligt melde dig ud af grundejerforeningen.