Table of Contents:

  1. Hvilke fødevarer er der nikkel i?
  2. Hvad gør nikkel ved kroppen?
  3. Hvordan ser nikkelallergi ud?
  4. Er der nikkel i penge?
  5. Er der nikkel i guld?
  6. Er der nikkel i sølv?
  7. Er nikkel skadeligt?
  8. Er nikkel farligt?
  9. Hvordan tester man for nikkel?
  10. Hvordan kan man se om der er nikkel i smykker?
  11. Hvordan føles nikkelallergi?
  12. Er der nikkel i stål?
  13. Kan man få allergi af guld?
  14. Er der nikkel i sterling sølv 925?

Hvilke fødevarer er der nikkel i?

Nikkel findes stort set i alle fødevarer, dog mest i kakao, sojabønner og andre bønner, i rug, valnødder, paranødder, mandler og hasselnødder. Desuden i chokolade, sort te, ris og andre kornprodukter samt i grøntsager og frugt, i små mængder i mælkeprodukter og kød.

Hvad gør nikkel ved kroppen?

Nikkel kan give allergi Når genstande frigiver nikkel til kroppen, kan stoffet trænge ind gennem huden og påvirke den yderste del af hudens immunapparat. Herefter aktiverer kroppen nogle særlige celler, som bliver i stand til at genkende nikkel. Cellerne bliver spredt til hele kroppen.

Hvordan ser nikkelallergi ud?

Nikkelallergi viser sig som et eksem, dvs. rødme, blæredannelse og eventuelt sår i huden. Nikkeleksemet begynder altid dér, hvor der er hudkontakt med den genstand, der frigiver nikkel.

Er der nikkel i penge?

Derimod er det den nikkel, der bruges til at fremstille pengene. »Allergi over for nikkel i penge er velkendt, men det er mest fra folk, der arbejder professionelt med penge. Der er nikkel i blanke mønter, og hvis man har nikkelallergi og gnubber pengene med hænderne, vil man få en allergisk reaktion.

Er der nikkel i guld?

Man sporer derfor efterhånden 0,0 mikrogram nikkel i sølv-, guld- og forgyldte smykker, men der kan dog opstå udsving, hvor smykkerne indeholder minimale mængder nikkel. Hvidguld er dog et metal, hvori nikkel kan spores, men det er sjældent over 0,1 mikrogram, og en allergisk reaktion vil være meget usædvanlig.

Er der nikkel i sølv?

Sølvsmykker kan indeholde nikkel Mange sølvsmykker er ikke kun lavet af sølv, for sølvet er ofte blandet med et andet metal. Det andet metal er tit nikkel, der er meget billigere end sølv.

Er nikkel skadeligt?

Nikkel (metal) er forbundet med problematiske egenskaber for sundheden, og er klassificeret som værende mistænkt for at kunne fremkalde kræft ved inhalation, som skadeligt for mennesker ved gentagen eller længerevarende eksponering, da inhalation af nikkelpartikler kan give kronisk lungeinflammation, og som ...

Er nikkel farligt?

Hudkontakt med nikkel kan føre til allergi og eksem Man bør begrænse hudkontakten med nikkel, fordi det kan medføre udvikling af nikkelallergi, der er en livsvarig lidelse. Hvis nikkelallergikere bliver udsat for nikkel, kan lidelsen forværres og medføre allergisk kontakteksem.

Hvordan tester man for nikkel?

Du kan selv teste for nikkel Testsættet kan købes på apoteket eller hos en kemikalieleverandør (se i telefonfagbogen eller på internettet). Testsættet er meget enkelt at bruge og resultatet viser sig som en rød farve på en vatpind, hvis produkterne afgiver for meget nikkel.

Hvordan kan man se om der er nikkel i smykker?

Hvis du er i tvivl om, om et smykke du lige har købt, indeholder nikkel kan du blot købe en nikkeltest på apoteket og dermed undgå risikoen for at udvikle nikkelallergi, såfremt smykket altså indeholder nikkel. Du kan også altid spørge forhandleren om smykket er nikkelfrit, og bede dem fremvise dokumentation for det.

Hvordan føles nikkelallergi?

Allergi overfor nikkel viser sig som stærk kløe, rødme og ofte blæredannelse og eventuelt sår i huden. Nikkeleksemet begynder altid dér, hvor der er hudkontakt med den genstand, der frigiver nikkel. Det kan eksempelvis være en ørering eller halskæde, som du har på i en længere periode.

Er der nikkel i stål?

Selvom rustfrit stål indeholder betydelige mængder nikkel, tåler de fleste med nikkelallergi hudkontakt med rustfrit stål i fx. urremme. Det skyldes at nikkel er så fast bundet i det rustfrie stål, at der normalt kun frigives minimale mængder fra stålet.

Kan man få allergi af guld?

Guld er et meget stabilt metal, hvorfor det ikke skulle kunne give allergi. I de senere år har man vist at guldsalte, som kan give allergi, kan frigives fra guld under særlige betingelser. Det er specielt vist, at kunne ske i mundhulen, hvor der kan komme en allergisk reaktion ud for guldkroner.

Er der nikkel i sterling sølv 925?

Smykker, der er sterling sølv skal stemples med “925”, og fortæller lødigheden af smykket. Lødigheden er altså finheden af metallet og angiver den andel af legeringen, der er sølv (eller guld for den sags skyld). Når du køber Sterling sølv fra vores webshop, er det derfor nikkelfrit.