Table of Contents:

  1. Hvordan tørrer man friske krydderurter?
  2. Kan man bruge tørret timian i stedet for frisk?
  3. Hvordan tørrer man persille?
  4. Hvad gør man med frisk timian?
  5. Kan man fryse frisk timian?
  6. Hvad kan man bruge frisk oregano til?
  7. Kan man fryse frisk oregano?

Hvordan tørrer man friske krydderurter?

Sådan gør du
  1. Start med at rense krydderurterne i vand og tørre dem grundigt.
  2. Klip stilke af krydderurterne, og bred dem ud på ovnriste, en bageplade eller i ovnfaste fade (uden bagepapir).
  3. Tør dem ved 35-40 grader i mindst 8 timer.
  4. Når urterne er tørre, kan du let nulre bladende af stilkene.
  5. Smid stilkene ud.

Kan man bruge tørret timian i stedet for frisk?

Tørrede urter er stærkere end friske. En gylden regel er, at 1 tsk tørret, formalet eller stødt krydderurt svarer til 1 dl frisk, hakket krydderurt. Men forskellige krydderurter smager heller ikke af lige meget. ... Smag altid til før servering og tilsæt lidt ekstra urter, hvis maden har brug for mere krydderurtesmag.

Hvordan tørrer man persille?

Kog vand og salt i en gryde og læg persillen i 1/2 minut. Tag persillen op, afkøl den i koldt vand og læg den i et tyndt lag på ovnristen. Tør persillen ved 80 grader i begyndelsen, faldende til 60 grader i ca. 4 timer til persillen er gennemtør.

Hvad gør man med frisk timian?

Hvordan bruges frisk timian? Det er bladene og blomsterne, der anvendes som krydderurt i maden. Traditionelt anvendes timian til gule ærter, pølser og supper. Den er også god til marinering af kød fx sammen med persille, hvidløg og laurbærblade.

Kan man fryse frisk timian?

Opbevaring. Afskåren timian opbevares bedst i en plastikpose i køleskabet. Timian kan også fryses. Skyl og hak den inden frysning.

Hvad kan man bruge frisk oregano til?

Italienske retter, som pizza og pasta, og i supper, grøntsags- og fjerkræretter. Til kryddereddike. Oregano er også god til græske og tyrkiske retter. Desuden i kraftige grønsagssupper og gryderetter og i brød.

Kan man fryse frisk oregano?

Opbevaring. Frisk oregano, der er skåret af planten, skal du komme i en frysepose, og lægge i køleskabets grøntsagsskuffe. Du kan også komme oregano i fryseren. Skyl og hak den inden du kommer den i fryseren.