Table of Contents:

  1. Hvor kan man købe tie dye i Danmark?
  2. Hvor lang tid skal tie dye tørre?
  3. Kan man tie dye polyester?
  4. Hvordan farver man med batik?
  5. Hvor kan man købe tøj farve?
  6. Hvordan laver man batik?
  7. Hvad er Batikfarve?
  8. Hvordan farver man en t-shirt?

Hvor kan man købe tie dye i Danmark?

Du ka enten købe tie-dye-kits hos blandt andet Panduro Hobby eller købe farverne enkeltvis.

Hvor lang tid skal tie dye tørre?

Pak stoffet ind i plastikfilm, og lad det ligge et par timer. Jo længere det ligger jo mere intens bliver farven. Skyld farven ud, og giv stoffet en tur i vaskemaskinen. Det er bedst at vaske det for sig selv, så du undgår overskydende farve smitter af på andre ting.

Kan man tie dye polyester?

Sørg for at vælge stof af bomuld, linned, polyester eller rayon. Disse naturfibre absorberer lettest farver, så du kan få succes med dine indfarvningsprojekter. Du kan med fordel gå efter stof, hvor materialet er lavet af 90-100% naturfibre.

Hvordan farver man med batik?

Fyld en stor spand med varmt vand og lig T-shirten ned i vandet. Vrid overskydende vand ud af stoffet. Læg den våde T-shirt ned i farven og rør rundt i spanden regelmæssigt med en lang ske i 10-30 minutter, afhængigt af hvor mørk du ønsker farven.

Hvor kan man købe tøj farve?

  • Dylon maskin tekstilfarve 12 Intense Black med salt. Pakke med 350 gram. ...
  • Dylon håndfarve 03 Tropical Green. Brev med 50 gram. ...
  • Dylon håndfarve 05 Sunflower Yellow. ...
  • Dylon håndfarve 08 Navy Blue. ...
  • Dylon håndfarve 11 Dark Brown. ...
  • Dylon håndfarve 12 Velvet Black. ...
  • Dylon håndfarve 21 Bahama Blue. ...
  • Dylon håndfarve 26 Ocean Blue.

Hvordan laver man batik?

Hæld 45 grader varmt vand i en balje. Tilpas mængden af vand med vægten på tøjet og den mængde farve og fixérmiddel, det kræver. Rør godt sammen og læg de vådgjorte tekstiler heri. Lad trække i 30 minutter og rør jævnligt rundt i baljen, så farven fordeler sig pænt.

Hvad er Batikfarve?

Batik er en gammel teknik til mønsterfarvning i stof. Du kan lave mønstre ved fx at sy, sætte klemmer, elastikker eller binde snore om stoffet, inden det farves. Indfarvning med batik er også kendt under den engelske betegnelse Tie Dye.

Hvordan farver man en t-shirt?

Det gør du ved at koge en bomulds T-shirt i 1 del eddike og 4 dele vand i en lille time. Når T-shirten er kogt færdig, skyller du den i koldt vand. Du kan nu farve T-shirten ved at lægge den i vandet med farve. Jo længere T-shirten ligger i farven, desto mere farve tager den imod.