Table of Contents:

  1. Hvor lang tid kan vakuumpakket kød holde sig i fryseren?
  2. Kan man modne kød i køleskab?
  3. Hvor længe skal kalvekød modne?
  4. Kan man selv modne kød?
  5. Hvorfor skifter oksekød farve?

Hvor lang tid kan vakuumpakket kød holde sig i fryseren?

Men selv om kødet fryses ned, har det en ret begrænset holdbarhed. Men vakuumpakkes kødet før nedfrysning, kan det holde sig op til 5 gange så lang tid.

Kan man modne kød i køleskab?

Modning vil sige, at kødet skal hænge i kølerum ved omkring 4-5 grader fra 8-21 dage. Visse enzymer i kødet påvirker de stivnede æggehvidestoffer og bindevævet, så kødet får den rette mørhed og smag. Der sker et vist svind under modningen, som slagteren må betale.

Hvor længe skal kalvekød modne?

Lammekød modnes i ca. 5 dage. Kalvekød 10-12 dage og oksekød ca. 16 dage, gerne længere.

Kan man selv modne kød?

Den letteste metode at komme til at modne kød derhjemme er i det køleskab man allerede har. Man kan, i princippet, godt sætte sit kød på en krog og hænge det op ved siden af mælken og osten, men der vil forekomme en del fremmede bakterier i et almindeligt kølskab som bliver brugt hver dag og det er ikke ideelt.

Hvorfor skifter oksekød farve?

"Skal man købe hakket oksekød, skal man som udgangspunkt vælge det kød, som er mest rødt. Rødt kød er et tegn på, at kødet er i en frisk tilstand og ikke er lagret eller opbevaret forkert. Hvis kødet derimod er brunt, så er det blevet oxideret, og det kan give en syrlig og harsk smag.