Table of Contents:

  1. Hvor meget CO2 udleder kobber?
  2. Hvilke problemer er der ved genbrug af slaggen der er rest produktet fra forbrændingen?
  3. Hvad er Husholdningslignende affald?
  4. Hvad er en slagger?
  5. Hvad er Fødevarekartoner?

Hvor meget CO2 udleder kobber?

Når kobber indsamles, sorteres og forbehandles med henblik på omsmeltning et sted i udlandet, så giver det anledning til udledning af måske i omegnen af 350 kg CO2/ ton kobber i Danmark, men en besparelse på 20 ton i det land, hvor kobberet omsmeltes (i stedet for virgin kobbermalm) eller altså en samlet gevinst på 19- ...

Hvilke problemer er der ved genbrug af slaggen der er rest produktet fra forbrændingen?

Ved den lavere pH-værdi bindes tungmetaller – fortrinsvist kobber – til slaggen, og bliver derved meget svær at udvaske, når slaggen bruges til veje. Tungmetallerne renses altså ikke væk, men risikoen for at det skal forurene vores grundvand nedsættes betydeligt.

Hvad er Husholdningslignende affald?

Husholdningsaffald kaldes mere præcist ”husholdningsaffald og husholdningslignende affald”. Begrebet dækker over det meste af det affald, vi genererer som private borgere. Det er både det affald, som bliver hentet fra husholdningerne, og det affald, som borgerne selv afleverer på genbrugspladsen.

Hvad er en slagger?

Slagger er affaldsprodukt som produceres på et forbrændingsanlæg. Man kan bruge det til fx vejbelægning, og får på den måde en effektiv udnyttelse af et restprodukt. Fra omkring 19 anvendte man også slagger i fundament på mange af de parcelhuse der blev bygget.

Hvad er Fødevarekartoner?

Mælkekartoner ud af restaffaldet I efteråret 2019 så Landbrug & Fødevarer Miljøstyrelsens første udkast til vejledning til standarder for nationale sorteringskriterier for husholdningsaffald. I det udkast var mælkekartoner og andre fødevarekartoner blevet defineret som restaffald til forbrænding.