Table of Contents:

  1. Hvad er vold på arbejdspladsen?
  2. Hvad er vold?
  3. Hvad indebærer psykisk vold?
  4. Hvad siger lovgivningen og reglerne omkring indberetning og anmeldelse af fysisk og psykisk vold og konflikter på arbejdspladsen?
  5. Hvad sker der når man melder en for vold?

Hvad er vold på arbejdspladsen?

Vold på arbejdspladsen dækker over situationer, hvor borgere udsætter medarbejdere for fysiske angreb, krænkende adfærd eller trusler. Volden er ofte et udtryk for, at borgerne føler sig overset, ydmyget eller umyndiggjort.

Hvad er vold?

"Vold er en handling eller trussel, der – uanset formålet – kan krænke en anden persons integritet. Eller som skræmmer, smerter eller skader personen – uanset om personen er et barn eller en voksen. Volden kan have samme effekt på andre personer, der overværer eller overhører handlingen.

Hvad indebærer psykisk vold?

Psykisk vold foregår ofte skjult og kan omfatte jalousi, trusler og kontrol. Psykisk vold er alle de måder, en person kan skade, skræmme, krænke, styre og dominere andre ved hjælp af en bagvedliggende magt eller trussel.

Hvad siger lovgivningen og reglerne omkring indberetning og anmeldelse af fysisk og psykisk vold og konflikter på arbejdspladsen?

559 af 17. juni 2004 om arbejdets udførelse § 7. I arbejdsmiljølovgivningen er der endvidere fastlagt specielle regler for særligt sårbare grupper: ”Ved arbejde, der indebærer en særlig risiko for vold, må unge under 18 år ikke beskæfti- ges, medmindre den unge arbejder sammen med en person over 18 år.”

Hvad sker der når man melder en for vold?

Politiets afhøring Når du har været udsat for en forbrydelse, vil politiet afhøre dig om, hvad der er sket. Afhøringen foregår normalt på den lokale politistation. Afhøringen kan også foregå på gerningsstedet eller telefonisk. Politiet skriver din forklaring ned i en politirapport.