Table of Contents:

  1. Hvad er skatteværdien?
  2. Hvem betaler hvad i skat?
  3. Er aktieindkomst B indkomst?
  4. Hvad er værdien af beskæftigelsesfradrag?
  5. Hvad er Ligningsfradrag?
  6. Hvor meget betaler virksomhederne i skat?
  7. Hvem har indberetningspligt B-indkomst?
  8. Hvad indgår i ligningsmæssigt fradrag?
  9. Hvilken værdi har rentefradraget?

Hvad er skatteværdien?

Et ligningsmæssigt fradrag er et fradrag, der gives i den skattepligtige almindelige indkomst. Når et fradrag gives som et ligningsmæssigt fradrag, er skatteværdien af fradraget omkring 30%. Det betyder, at et ligningsmæssigt fradrag på 1.000 kr. vil reducere den samlede skat med omkring 300 kr.

Hvem betaler hvad i skat?

Alle danske borgere, der har en indtægt i form af løn eller overførselsydelser som dagpenge, SU eller pension skal betale A-skat. Er den indtægt, som du har, mindre end dit personfradrag, skal du dog ikke.

Er aktieindkomst B indkomst?

Aktieindkomst indgår ikke i den skattepligtige indkomst og er derfor ikke personlig indkomst. Personlig indkomst er belagt både med mellemskat og topskat, men ikke nødvendigvis med bruttoskat.

Hvad er værdien af beskæftigelsesfradrag?

Dit beskæftigelsesfradrag bliver medregnet automatisk på din årsopgørelse, og udgør i 2021, 10,6% af din indkomst efter am-bidrag. Beskæftigelsesfradraget bliver opgjort som et ligningsmæssigt fradrag. Værdien af fradraget er derfor ca 25-27% af det beløb, da det kun fratrækkes i din kommuneskat og kirkeskat.

Hvad er Ligningsfradrag?

Ligningsmæssige fradrag sker i den skattepligtige indkomst, og har derfor ikke samme skatteværdi som fradrag i den personlige indkomst. De vigtigste ligningsmæssige fradrag er befordring, kontingent til a-kasse, fagligt kontingent, efterlønsbidrag, evt.

Hvor meget betaler virksomhederne i skat?

Selskabsskat i Danmark er på 22% af virksomhedens skattepligtige overskud. For eksempel, hvis virksomhedens overskud er på 100.000 kr. skal der betales 22.000 kr. i skat til staten.

Hvem har indberetningspligt B-indkomst?

B-indkomst skal indberettes Som virksomhed har man indberetningspligt, når der udbetales et honorar for personlige arbejds- eller tjenesteydelser uden for et ansættelsesforhold. Arbejdsgiverens oplysningspligt omfatter alle former for honorarer, der ikke er omfattet af momspligtige arbejds- eller tjenesteydelser.

Hvad indgår i ligningsmæssigt fradrag?

Ligningsmæssige fradrag er skattemæssige fradrag, som du kan få, hvis du har visse former for udgifter. Dette kan eksempelvis være udgifter til befordring, dobbelt husførelse, arbejdstøj, arbejdsværelse, fagforeningskontingent og arbejdsløshedsforsikring.

Hvilken værdi har rentefradraget?

På nuværende tidspunkt er rentefradraget på 33,6% for de renter der er betalt på lån under 50.000 kr og 27% for det samlede betalte rentebeløb på lån over 50.000 kr. Dette er ligegyldigt, om du betaler topskat eller ej. Vi har lavet et eksempel på et lån, hvor du kan se hvad du vil få i rentefradrag i 2021.