Table of Contents:

  1. Hvem har ansvaret for at kommunen har en revideret beredskabsplan?
  2. Hvad er en lovbekendtgørelse?
  3. Hvem arbejder Beredskabskommissionen for?
  4. Hvad indeholder en beredskabsplan?
  5. Er en bekendtgørelse en retskilde?
  6. Hvem er født formand i en beredskabskommission?
  7. Hvem skal godkende en kommunal samordning?
  8. Er en beredskabsplan lovpligtig?

Hvem har ansvaret for at kommunen har en revideret beredskabsplan?

Kommunalbestyrelsen skal udarbejde en plan for kommunens beredskab. Planen skal vedtages af kommunalbestyrelsen i et møde.

Hvad er en lovbekendtgørelse?

En lovbekendtgørelse er en sammenskrivning af den gældende lov og samtlige ændringslove, der er kommet til sidenhen. Det er en praktisk foranstaltning, der letter det daglige arbejde og skaber overblik, da man ikke behøver at sammenholde loven med de senere ændringslove.

Hvem arbejder Beredskabskommissionen for?

En beredskabskommission er et organ, der varetager den umiddelbare forvaltning af det kommunale redningsberedskab. Ifølge § 9 i beredskabsloven er skal alle kommunalbestyrelser nedsætte en beredskabskomission.

Hvad indeholder en beredskabsplan?

Den interne beredskabsplan skal udarbejdes for at kontrollere og begrænse følgerne, både på kort og langt sigt, af et større uheld. Den skal give information om, hvordan den enkelte ansatte skal handle eller forholde sig under et større uheld eller under tilløb til et større uheld.

Er en bekendtgørelse en retskilde?

Der er i Norden stort set enighed om at systematisere retskilderne i fire hovedgrupper: lovgivning og andre generelle regler (grundlov, EU-retsakter, love, anord- ninger, bekendtgørelser og cirkulærer), retspraksis (domstolsaf- gørelser), sædvaner (retssædvane og kutyme) og »forholdets na- tur«.

Hvem er født formand i en beredskabskommission?

Beredskabskommissionen skal bestå af borgmesteren, som er født formand, politidirektøren og et flertal, som er valgt af kommunalbestyrelsen.

Hvem skal godkende en kommunal samordning?

Samordningen sker som et kommunalt fællesskab i over- ensstemmelse med § 60 i den kommunale styrelseslov, og fællesskabet som sådant skal godkendes af den kommunale tilsynsmyndighed.

Er en beredskabsplan lovpligtig?

en lovpligtig opgave for Arbejdsmiljøgruppen og virksomheden Med beredskabsplanen tager virksomheden stilling til, hvordan den vil håndtere en ulykkessituation og fastlægge retningslinier for alarmering og evakuering.