Table of Contents:

  1. Er en musling en snegl?
  2. Er der muslinger i ferskvand?
  3. Er en søstjerne et bløddyr?
  4. Er muslinger bæredygtige?
  5. Er muslinger sundt?
  6. Hvad består blåmuslinger af?
  7. Hvordan er en blåmusling opbygget?

Er en musling en snegl?

De mest kendte grupper af bløddyr er snegle, muslinger og blæksprutter. Bløddyr er hvirvelløse dyr med bløde kroppe.

Er der muslinger i ferskvand?

Langt de fleste muslinger lever i saltvand, men der er også nogle som lever i ferskvand, heriblandt dammuslingerne. De findes på bunden, hvor de lever halvt nedgravet.

Er en søstjerne et bløddyr?

Søstjerner er en klasse af pighuder udbredt i alle oceaner med omkring 1.500 arter. De er bunddyr med en flad krop, der oftest er stjerneformet udtrukket i fem arme.

Er muslinger bæredygtige?

Muslinger er næsten nederst i fødekæden. Det betyder blandt andet, at de er energirigtige at producere, og derfor er de som udgangspunkt mulige at producere uden belastning for miljøet.

Er muslinger sundt?

Blåmuslinger er rige på næringsstoffer herunder omega 3-fedtsyrer, som er gode for hjernen, og jern, der gavner blodproduktionen – en naturlig vitaminpille. Så for de mange danskere, der gerne vil leve sundt og leder efter alternativer til kød, er blåmuslingen et oplagt valg,” siger ernæringsekspert Martin Kreutzer.

Hvad består blåmuslinger af?

Blåmuslingers skal er blåsort og oval med tilspidset forende og afrundet bagende. Skallerne har også koncentriske striber og kan desuden være beklædt af rurer. Indvendigt er skallerne beklædt med perlemor. Blåmuslinger lever af at filtrere plankton fra vand, som suges ind med deres ånderør.

Hvordan er en blåmusling opbygget?

Blåmuslinger har en tilspidset forende og en bredere bagende. Spidsen kaldes umbo og findes på alle muslinger. På rygsiden ved siden af umbo findes hængslet, som holder de to skaller sammen. Hængslet består af små kalk ”tænder”, der griber ind i hinanden og dermed holder skallerne på plads, så de lukker korrekt.