Table of Contents:

  1. Hvad er DMR periodisk afgift?
  2. Hvornår betaler man motorafgift?
  3. Hvis man glemmer at betale vægtafgift 2021?
  4. Hvornår skal der betales vægtafgift?
  5. Hvornår stiger vægtafgiften på biler?
  6. Hvor længe kan man køre uden at betale vægtafgift?

Hvad er DMR periodisk afgift?

Den 1. juli 2021 blev der indført en ny periodisk afgift, som beregnes ud fra, hvor meget CO2 køretøjet udleder. Det betyder, at der nu er tre typer periodiske afgifter, som er bestemt af, hvornår dit køretøj er registreret første gang - uanset om første registrering er sket i Danmark eller i udlandet.

Hvornår betaler man motorafgift?

Vægtafgift bliver beregnet ud fra bilens vægt. Jo tungere bilen er, jo højere bliver vægtafgiften. Vægtafgift kaldes også en løbende afgift eller en periodisk afgift. Du modtager typisk halvårligt en opkrævning på den løbende afgift i din e-Boks eller på borger.dk.

Hvis man glemmer at betale vægtafgift 2021?

Hvis en bilejer ikke betaler de periodiske afgifter på sit køretøj, fx vægtafgift eller grøn ejerafgift, risikerer bilejeren at få inddraget nummerpladerne af politiet. Og så er det ikke længere lovligt at bruge køretøjet på de danske veje.

Hvornår skal der betales vægtafgift?

Hvornår skal man betale vægtafgift? Du skal betale vægtafgift, når du indregistrerer en brugt bil, som er ældre end 1. juli 1997. Det er Skattestyrelsen, der opkræver vægtafgiften hos den registrerede ejer af bilen.

Hvornår stiger vægtafgiften på biler?

Satserne for vægtafgift, grøn ejerafgift og CO2-ejerafgift stiger årligt til og med 2026 med nedenstående procentsats i forhold til 2021-satserne. 3,0 pct. 9,7 pct.

Hvor længe kan man køre uden at betale vægtafgift?

Afgiftsperioden er 6 måneder. Der betales afgift fra og med den dag, hvor registrering finder sted. Se BRÆNDAL § 4. Afgiften forfalder til betaling ved afgiftsperiodens begyndelse og betales forud for hele perioden.