Table of Contents:

  1. Hvor lever en rødpelset jordbi?
  2. Hvordan bor bier?
  3. Hvor kloge er bier?
  4. Hvad kan man gøre ved jordbier?
  5. Hvordan ser en jordbi ud?
  6. Hvordan laver bier en bikube?
  7. Hvad bygger bier deres bo af?
  8. Hvilken rolle spiller bier i vores fødevareproduktion?
  9. Er Honningbien truet?
  10. Hvordan fjerner man et Jordhvepsebo?
  11. Hvordan ser en Jordbi ud?
  12. Hvordan ser et Jordhvepsebo ud?
  13. Hvordan bliver en bidronning til?

Hvor lever en rødpelset jordbi?

Den rødpelset jordbi kan ses fra marts til maj. Den lever af pollen og nektar og lever derfor i parker, haver, langs veje og ved skove. Bien er almindelig på Fyn, Sjælland og i det østlige Jylland. Den kan også opholde sig i sandfuger mellem fliser på fortovet.

Hvordan bor bier?

De foretrækker som regel en finkornet og sandet jord og yngler på lysåbne steder. Jordbier (Andrenidae) bygger deres reder på tørre og sandede, gerne sydvendte skråninger, hvor de tit optræder i store kolonier. Også vejbierne (Halictidae) placerer deres reder i tætte kolonier i jorden, gerne ved skovveje.

Hvor kloge er bier?

De lærenemme bier Flere forsøg har gennem tiden vist, at bier har evner, der rækker langt ud over instinktet. Humlebier kan blandt andet lære at trække i en snor eller flytte en bold et bestemt sted hen for at få en belønning. De kan endda lære andre bier at gøre det samme.

Hvad kan man gøre ved jordbier?

Jordbier og jordhvepse er nyttedyr, der bidrager til bestøvningen af havens planter, så der er ikke grund til at foretage en bekæmpelse, med mindre der er tale om store forekomster på steder hvor børn, kæledyr og voksne færdes. I sådanne tilfælde kan man pudre med et godkendt insektmiddel.

Hvordan ser en jordbi ud?

De største arter ligner honningbier, men nogle er mere mørke og meget hårede. Der findes også mange mindre arter. Jordbier bruger deres kindbakker og ben til at grave en lodret gang ned i jorden. Fra denne hovedgang graves korte sidegange med celler, der fungerer som reder og fyldes med pollen.

Hvordan laver bier en bikube?

Byggematerialet består af papirmasse, som dronningen danner ved at blande træfibre med spyt. På undersiden af fx et loft former hun en vandret tavle, som består af 20-40 sekskantede celler med åbningerne nedad, og dækker det hele med et beskyttende hylster.

Hvad bygger bier deres bo af?

Det er dem, der bor i bistader og som bygger bo i hule træstammer, jorddiger, krat i tilgroede haver, forladte musehuller og halmballer. Men også i gavle, stråtage, på loftet, i huller i husmuren, under terrassen eller andre steder, hvor det er mindre belejligt. Bier er ikke i udgangspunktet aggressive ligesom hvepse.

Hvilken rolle spiller bier i vores fødevareproduktion?

Bier spiller en vigtig rolle i bestøvningen af planter - også til fødevareproduktion. For at en plante kan bære frugter eller danne frø, må pollen først finde vej til blomstens støvfang. For mange planter , som f. eks rødbede og spinat, sker bestøvningen ved hjælp af vinden.

Er Honningbien truet?

Ikke uddødHonningbi / Udryddelsesstatus

Hvordan fjerner man et Jordhvepsebo?

I byggemarkeder, plantecentre og andre steder kan man købe forskellige produkter til at bekæmpe jordhvepse med. Det kan blandt andet være insektpudder. Denne type insektmiddel anvendes typisk også mod myrer. Pudderet strøs ud foran indgangen(e) til jordhvepseboet.

Hvordan ser en Jordbi ud?

De største arter ligner honningbier, men nogle er mere mørke og meget hårede. Der findes også mange mindre arter. Jordbier bruger deres kindbakker og ben til at grave en lodret gang ned i jorden. Fra denne hovedgang graves korte sidegange med celler, der fungerer som reder og fyldes med pollen.

Hvordan ser et Jordhvepsebo ud?

Sådan fungerer et jordhvepsebo Jordhvepses hulesystem kan være ret stort. Det bliver næsten altid kun brugt i en enkelt sæson. Et jordhvepsebo kan godt omfatte et par tusinde individer. Boet er ofte et vidt forgrenet hulesystem med flere udgange.

Hvordan bliver en bidronning til?

Bifamilien består af én dronning, nogle hundrede hanbier (droner) og mange tusinde arbejderbier. Bierne udvikles fra æg, der bliver til en larve, som forpupper sig. For udviklingen af en dronning går der 16 dage fra ægget bliver lagt, til dronningen kryber ud af puppen. For en arbejderbi går der 21 dage.