Table of Contents:

  1. Kan bjørnedyr leve i rummet?
  2. Hvor små er bjørnedyr?
  3. Hvor lang tid kan et bjørnedyr leve?
  4. Hvad kan bjørnedyr tåle?
  5. Hvor findes der bjørnedyr?
  6. Hvad er det ældste dyr i verden?
  7. Hvor lever Slørvingenymfer?
  8. Hvilket dyr har eksisteret længst?
  9. Hvilket dyr er længst?
  10. Hvilket dyr har kortest levetid?
  11. Hvilket dyr har eksisteret i længst tid?

Kan bjørnedyr leve i rummet?

Tardigrader, også kaldet bjørnedyr, kan overleve både vakuum og bestråling ved ubeskyttet rumrejse, viser nyt forskningsprojekt. Lungerne udvider sig, blodet fyldes med luftbobler, og spyttet koger. Sådan går det meget hurtigt mennesker, hvis de ikke ifører sig en beskyttende dragt, når de opholder sig i rummet.

Hvor små er bjørnedyr?

De største voksne bjørnedyr har en kropslængde på op til 1,5 mm, de mindste 0,05 mm og hører dermed til de mindste flercellede dyr, der findes. Nyklækkede larver kan være mindre end 0,05 mm. Bjørnedyr er utroligt hårdføre. Bjørnedyr lever af at udsuge plante- og dyreceller.

Hvor lang tid kan et bjørnedyr leve?

Bjørnedyr har sjældne evner Men som hun siger: ”Det er da også mærkeligt, at de går i dvaletilstand og dér kan tåle at blive frosset ned og tørret ud. De kan tåle at miste alt vand fra kroppen, hvilket er vildt i forhold til andre dyr. Deres normale levetid er ca. to måneder.

Hvad kan bjørnedyr tåle?

Temperaturer op til 70 °C i længere tid kan de sagtens tåle, men ved højere temperaturer falder andelen af overlevende. Dog kan de i kort tid overleve helt op til 150 °C, altså langt over kogepunktet for vand. Det er ikke kun ekstreme temperaturer, som bjørnedyr kan tåle, men også både højt og lavt tryk.

Hvor findes der bjørnedyr?

Bjørnedyr lever overalt på Jorden; både på steder med ekstreme forhold som i Grønlands indlandsis og i dybhavet, men også i helt almindeligt mos her i Danmark. Faktisk lever de højst sandsynligt i din have eller i en nærlæggende skov.

Hvad er det ældste dyr i verden?

Dyret var en molboøsters, som en gruppe forskere fandt på et togt til Island i 2006. Dengang anslog forskerne, at muslingen var omkring 405 år gammel, og den blev dermed kåret til verdens ældste dyr. Det vakte avisoverskrifter verden over og det lille dyr havnede i Guinness Rekordbog.

Hvor lever Slørvingenymfer?

Slørvingen lever i rene vandløb
  • Slørvingen lever i rene vandløb. Finder vi en slørvinge der kræver meget ilt for at overleve er det et tegn på gode iltforhold. ...
  • Slørvinge.
  • Slørvingenymfen er tilpasset et liv med stærk strøm og gode iltforhold. Den holder sig fast med kroge på benene.

Hvilket dyr har eksisteret længst?

Den ældste gruppe menes at være dyresvampe med 570 millioner år på bagen tæt forfulgt af koraldyr, der har eksisteret i 560 millioner år. Tidsangivelserne er dog lidt usikre, da der jævnligt bliver fundet nye fossiler, som flytter grænserne for en dyregruppes alder.

Hvilket dyr er længst?

Top tre over de længste dyr i verden På en flot førsteplads over verdens længste dyr har vi altså brandmanden, som lever i Atlanterhavet og også i danske farvande. Lige efter brandmanden følger blåhvalen med en længde på op mod 33 meter.

Hvilket dyr har kortest levetid?

Døgnfluer er en orden af insekter, der er knyttet til ferskvand. Mange døgnfluers voksne liv varer kun få timer – deraf deres navn. På verdensplan findes cirka 2.000 arter, heraf lever omkring 200 i Europa, hvoraf 43 arter er truffet i Danmark.

Hvilket dyr har eksisteret i længst tid?

Den ældste gruppe menes at være dyresvampe med 570 millioner år på bagen tæt forfulgt af koraldyr, der har eksisteret i 560 millioner år. Tidsangivelserne er dog lidt usikre, da der jævnligt bliver fundet nye fossiler, som flytter grænserne for en dyregruppes alder.