Table of Contents:

  1. Hvad var studenterbevægelsen?
  2. Hvad kæmpede studenteroprøret for?
  3. Hvad var ungdomsoprøret i 1968?
  4. Hvilken betydning havde ungdomsoprøret?
  5. Hvad gjorde hippierne oprør mod?
  6. Hvad har Christiania med ungdomsoprøret at gøre?
  7. Hvilken holdning har kilden til Christiania?

Hvad var studenterbevægelsen?

Studenterbevægelsen, også til tider kaldet studenteroprøret, var et internationalt fænomen, hvor universitetsstuderende demonstrerede for frihedsrettigheder, bedre undervisningsforhold og demokratisering både i og uden for universitetet.

Hvad kæmpede studenteroprøret for?

Studenteroprøret på Københavns Universitet var en opstand, der fandt sted 19. april 1968, hvor en gruppe studerende besatte Psykologisk Laboratorium ved Københavns Universitet i protest mod manglende medbestemmelse på undervisningen, som de opfattede som forældet og præget af professorvælde.

Hvad var ungdomsoprøret i 1968?

Ungdomsoprøret var en antiautoritær strømning i Vesteuropa og USA, der havde sin storhedstid i perioden fra 19. I folkemunde betegnes denne strømning også sommetider som 68-generationen, 68'erne eller hippietiden.

Hvilken betydning havde ungdomsoprøret?

De findes i kønsrollerne, seksualiteten og den moderne pædagogik. Med p-pillen og den frie abort kunne kvinder selv bestemme, hvornår de ville have børn. Sammen med ungdomsoprøret ændrede det seksualiteten fra noget, der havde været forbundet med skam og stor risiko, til noget lystfyldt for både kvinder og mænd.

Hvad gjorde hippierne oprør mod?

Hippiebevægelsen opstod i San Francisco i USA i 1965, da unge fra den amerikanske middelklasse gjorde oprør mod samfundets sociale traditioner, materialisme og konkurrencepræg.

Hvad har Christiania med ungdomsoprøret at gøre?

Christiania fik eget fælleskøkken, sundhedshus, smed, posthus, spillesteder og meget mere. Overtagelsen af forsvarets ejendom var ulovlig, og der lød krav fra både Folketing og offentlighed om at få stedet rømmet.

Hvilken holdning har kilden til Christiania?

Men stedet har også været omdrejningspunkt for en massiv hashhandel igennem årerne, og 'Fristaden' eller 'Staden' har været en øm tå og genstand for årtiers slagsmål mellem både de politiske partier og mellem christianitter, politi og kriminelle.