Table of Contents:

  1. Er jeg dækket af mine kærestes indboforsikring?
  2. Hvornår dækker en ansvarsforsikring?
  3. Kan man få udbetalt en forsikring to gange?
  4. Hvad skal man være opmærksom på ved en ulykkesforsikring?
  5. Hvordan fungerer en ansvarsforsikring?
  6. Hvor mange kontanter dækkes ved indbrud?

Er jeg dækket af mine kærestes indboforsikring?

Med en indboforsikring er både du og din kæreste dækket. Hvis I får børn, vil de også være dækket. Der er derfor ingen grund til at have to indboforsikringer, og I skal derfor opsige en af dem. Inden I opsiger den ene forsikring, bør I overveje i, hvilket selskab I ønsker at være forsikret hos.

Hvornår dækker en ansvarsforsikring?

En ansvarsforsikring dækker dine udgifter, hvis du ved et uheld gør skade på andre eller deres ting, og du bliver gjort erstatningsansvarlig. Derudover sikrer den, at et uberettiget erstatningskrav mod dig bliver afvist.

Kan man få udbetalt en forsikring to gange?

Du kan få udbetaling ved visse kritiske sygdomme flere gange, hvis du får en ny diagnose. Du kan ikke summen udbetalt for den samme diagnose mere end en gang. Der gælder dog en undtagelse for kræft. Hvis der går mere end 10 år mellem to kræftdiagnoser, kan der være mulighed for udbetaling to gange.

Hvad skal man være opmærksom på ved en ulykkesforsikring?

De fleste ulykkesforsikringer tegnes med en dækning for varigt mén, hvor kunden selv vælger, hvor høj en forsikringssum, der ønskes. Derudover kan der som regel tegnes dækning for behandlingsudgifter, dækning ved dødsfald og tandskader.

Hvordan fungerer en ansvarsforsikring?

Med en ansvarsforsikring er det sådan, at et erstatningskrav kun er berettiget til at blive dækket, hvis kravet hviler på et ansvarsgrundlag. Det betyder, at ansvarsforsikringen kun dækker dit erstatningsansvar og ikke dig selv eller dine personlige ejendele, hvis du skader andre eller deres ting.

Hvor mange kontanter dækkes ved indbrud?

En indboforsikring erstatter dit indbo, hvis det bliver stjålet, der har været brand, vandskade eller lignende. Dit indbo er ting i din bolig om tøj, møbler, køkkenudstyr, smykker, penge og gavekort, værktøj og så videre. Forsikringsselskaberne dækker hver genstand op til en vis værdi. Det kan ligge på 50-75.000 kr.