Table of Contents:

  1. Kan man blande sprinklervæske?
  2. Hvorfor er sprinklervæske blå?
  3. Hvor meget sprit i sprinklervæske?
  4. Hvad er forskellen på sprinklervæske?
  5. Er der alkohol i sprinklervæske?
  6. Hvilken sprinklervæske skal jeg bruge?

Kan man blande sprinklervæske?

En stor fordel ved ethanol i sprinklervæske er dens samspil med vand. Hvis du blander 1 liter ethanol og 1 liter vand sammen, så vil du få et rumfang mindre end 2 liter, mens massen vil være det samme. Det er derfor effektivt i færdigblandede sprinklervæsker, fordi du får den samme effekt i en mindre masse.

Hvorfor er sprinklervæske blå?

Der er ingen grund til, at væsken bliver tilsat den blå farve, men klar sprinklervæske er nærmest ikke til at sælge.

Hvor meget sprit i sprinklervæske?

I Samvirkes standardblanding er forholdet 80 % vand og 20 % husholdningssprit, hvilket sikrer, at sprinklervæsken flyder fint til cirka 9 graders frost. Frostsikring på minus 15 grader opnår du ved at ændre blandingsforholdet, så der er 30 % husholdningssprit og 70 % vand i den færdige sprinklervæske.

Hvad er forskellen på sprinklervæske?

Sommer- og vintersprinklervæske har forskellige egenskaber, der egner sig til sæsonen. Derfor er det vigtigt, at du skifter sprinklervæsken med årstiderne. Hvor sommersprinklervæsken er særligt godt til at opløse insekter og andet fedt og snavs, så er vintersprinklervæske frostsikret.

Er der alkohol i sprinklervæske?

Hav altid sprinklervæske på bilen. Om vinteren skal sprinklervæsken være frostsikret til minus 25 grader eller koldere. Sprinklervæsken bør indeholde mindst 40 procent alkohol for at være optimalt frostsikret om vinteren.

Hvilken sprinklervæske skal jeg bruge?

Om vinteren skal sprinklervæsken være frostsikret til minus 25 grader eller koldere. Sprinklervæsken bør indeholde mindst 40 procent alkohol for at være optimalt frostsikret om vinteren. Hav ekstra sprinklervæske med i bilen, særligt om vinteren, hvor forbruget af sprinklervæske er højt.