Table of Contents:

  1. Hvilket garn kan man farve?
  2. Hvordan laver man håndfarvet garn?
  3. Hvordan farver man uld?
  4. Hvad er Syrefarver?
  5. Hvad kan man lave ud af garn?

Hvilket garn kan man farve?

Hvis du godt kunne tænke dig at gå i gang med at plantefarve, så er plantefarvning af uldgarn et af de bedste steder at starte. Plantefarvning er sjovt og spændende og det er utroligt hvor mange smukke farver man kan frembringe med lidt vand, nogle planter og noget garn!

Hvordan laver man håndfarvet garn?

For at håndfarve garn i sin egen mikroovn skal man normalt have ret godt styr på matematik. Når man skal lave de rette nuancer, skal der være helt styr på syre, varme, tid og mængder – af og til så små farvemængder, at en mikrovægt er nødvendig.

Hvordan farver man uld?

For at farve 100 gram garn skal du bruge 4-5 liter 70-80 graders varmt vand og 20 gram alun. Herefter skal vandet holdes på en temperatur på 90 grader, og derefter skal du vride ulden let og skylle det i lunkent vand. Mens garnet bejdses, kan du begynde at klargøre farvesuppen.

Hvad er Syrefarver?

Farven fikseres med eddike og ikke eddikesyre, Syrefarver indeholder ikke syre, men det binder i vand der har en pH-værdi som en let syre. Derfor bruges eddike og vand til at få farven til at fikseres - og deraf navnet "syrefarver".

Hvad kan man lave ud af garn?

Kan du ikke vente med at komme i gang, kan du her finde en oversigt over alle vores idéer til kreativitet med garn.
  1. Hæklet kosmetikpung med ombre effekt. ...
  2. Hjemmelavede karklude. ...
  3. Strikkede grydelapper med stropper af læderpapir. ...
  4. Lær at brodere med punch needle. ...
  5. Knyttet vægtæppe med macrameknuder.