Table of Contents:

  1. Hvor meget vand drikker et marsvin?
  2. Hvad skal marsvin gå på?
  3. Hvorfor får marsvin lungebetændelse?
  4. Kan et marsvin blive forkølet?
  5. Hvad betyder det når et marsvin brummer?
  6. Hvorfor tisser mit marsvin på mig?

Hvor meget vand drikker et marsvin?

Der bør altid være adgang til frisk vand, som regel i en drikkeflaske. I perioder med meget grønfoder vil marsvinet få dækket sit væskebehov den vej og ikke drikke ret meget. Man kan give grene fra træer (dog ikke blomme og kirsebær). De er gode at gnave barken af og giver dels god beskæftigelse dels et godt tandslid.

Hvad skal marsvin gå på?

Marsvin har brug for masser af plads at bevæge sig rundt på. Et større anlæg (ca. 9 m2 eller større), hvor de kan holdes i grupper og har masser af skjulemuligheder, er det mest optimale. Hvis marsvin holdes i bur, skal buret som minimum være 1,5 x 0,8 x 0,4 m.

Hvorfor får marsvin lungebetændelse?

Desværre er lungebetændelse en ret almindelig sygdom hos marsvin. Hos de fleste andre dyr er lungebetændelse hyppigst en virussygdom, men hos marsvin er det som regel bakterier, der er årsagen. Udover betændelse i lungerne er de øvre luftveje (næsehulen) også tit inficeret.

Kan et marsvin blive forkølet?

Forkølelse hos marsvin Du bør kontakte din dyrlæge, hvis dit marsvin har vandigt eller gulligt flåd fra næsen, samtidig med det nyser. Dette kan være tegn på noget mere alvorligt. Faktorer som disponerer marsvinet for luftvejsproblemer er temperaturskift, høj fugtighed, træk og tobaksrøg.

Hvad betyder det når et marsvin brummer?

Pas på! -lyden: Denne lyd kommer ud som en dyb brummen, der næsten kan forveksles med en knurren. Den bruges både til at give udtryk for utryghed, til at advare om mulige farer, men også for at signalere når de er klar til at parre sig.

Hvorfor tisser mit marsvin på mig?

Det er nok snarere deres måde at fortælle dig på at de har fået nok. Om det er kæleriet de ikke synes om eller de måske skal tisse og gerne vil tilbage i buret, det er ikke til at sige, men begynder de først at bide (oftest synes jeg nu de bider i tøjet, hiver i det) så skal du sætte dem ind i buret igen.