Table of Contents:

 1. Hvordan kunne World Trade Center kollapse?
 2. Hvor mange arbejdede i WTC?
 3. Hvordan ser World Trade Center ud i dag?
 4. Hvad symbolisere World Trade Center?
 5. Hvad var der i bygning 7?
 6. Hvad er den 7 bygning i World Trade Center?
 7. Hvor mange døde i 9 11?
 8. Hvor høj er Twin Towers?
 9. Hvad skete der med bygning 7?
 10. Hvornår blev Ground Zero bygget?
 11. Hvor mange blev reddet ud af World Trade Center?
 12. Hvornår blev tvillingetårnene ramt?
 13. Hvorfor al-Qaeda angreb USA?
 14. Hvor høj er tvillingetårnene?
 15. Hvornår kollapsede tårnene?

Hvordan kunne World Trade Center kollapse?

En blanding af vand fra sprinkleranlægget og flydende aluminium fra de nedsmeltede fly skabte eksplosionerne, som fik tvillingtårnene til at kollapse. Det mener materialeforsker Christian J. Simensen fra SINTEF i Norge. Umiddelbart før de to skyskrabere i New York faldt sammen 11.

Hvor mange arbejdede i WTC?

Til daglig var World Trade Center arbejdsplads for cirka 50.000 mennesker. I artiklen “Terrorangreb på USA: USA's vartegn i ruiner” fra Politiken (se kilder), vurderede journalist Marcus Rubin, at omkring 130.000 besøgende dagligt passerede igennem bygningerne.

Hvordan ser World Trade Center ud i dag?

World Trade Center. Hvor tvillingetårnene stod, ligger i dag The National September 11 Memorial, to bassiner med vandfald. Navnene på alle omkomne den 11. september er indskrevet i bronzevæggene omkring bassinerne.

Hvad symbolisere World Trade Center?

World Trade Center (WTC) var et kæmpe forretningscenter og bygningskompleks i Lower Manhattan, New York, bestående af syv bygninger. Mest kendte var de to 110-etagers høje tvillingetårne, der blev opført i perioden 1966-73, med en højde på hhv. 4 meter.

Hvad var der i bygning 7?

Den 11. september 2001 kollapsede World Trade Centers nordtårn, sydtårn og den mindre bygning 7 WTC. Officielt skete den tragiske begivenhed som følge af skader fra to Boeing 767-fly, der fløj ind i tvillingetårnene og også antændte en brand i 7 WTC – men langtfra alle er overbeviste om den forklaring.

Hvad er den 7 bygning i World Trade Center?

7 er en bygning på Manhattan i New York, USA, der blev genopbygget på Ground Zero. Ved siden af bliver One World Trade Center(tidligere kendt som Frihedstårnet) bygget, hvor tvillingetårnene stod indtil 11. september 2001 før terrorangrebet.

Hvor mange døde i 9 11?

Det totale antal døde lød på 2.995, herunder de 19 flykaprere og 2.976 ofre. Ofrene blev fordelt som følger: 246 på de fire fly (hvorfra der ikke var nogen overlevende), 2.605 i New York i World Trade Center samt på jorden, og 125 i Pentagon.

Hvor høj er Twin Towers?

541 mOne World Trade Center / Højde

Hvad skete der med bygning 7?

Den 11. september 2001 kollapsede World Trade Centers nordtårn, sydtårn og den mindre bygning 7 WTC. Officielt skete den tragiske begivenhed som følge af skader fra to Boeing 767-fly, der fløj ind i tvillingetårnene og også antændte en brand i 7 WTC – men langtfra alle er overbeviste om den forklaring.

Hvornår blev Ground Zero bygget?

september 2001 er blevet kaldt Ground Zero. Da Twin Towers styrtede til jorden, efterlod de et kæmpe sår i både byens geografi og hele landets sjæl. Stedets enorme symbolværdi har siden været genstand for megen diskussion, særligt i forbindelse med de forskellige planer for stedets fremtid.

Hvor mange blev reddet ud af World Trade Center?

Ifølge hjernen bag terrorangrebet, Khalid Sheikh Mohammed, skulle det 4. fly have ramt United States Capitol, hovedsædet for USA's Kongres. Ingen af de ombordværende på de fire kaprede fly overlevede. Antallet af dødsofre for angrebene er sat til 2.973, eksklusiv de 19 flykaprere.

Hvornår blev tvillingetårnene ramt?

Den 11. september 2001 ændrede verden sig for altid. Klokken 8.46 lokal tid rammer et passagerfly det nordlige af de to tvillingetårne, som tilsammen udgør den mest markante del af World Trade Center i New York.

Hvorfor al-Qaeda angreb USA?

Osama bin Laden ville beskytte Saudi-Arabien og de hellige byer Mekka og Medina med hans "hellige krigere". Men Saudi-Arabien afslog bin Ladens tilbud og inviterede i stedet amerikanske styrker ind. Dette påvirkede bin Ladens politiske syn, hvilket bidrog til, at al-Qaida rettede sine angreb mod USA.

Hvor høj er tvillingetårnene?

541 mOne World Trade Center / Højde

Hvornår kollapsede tårnene?

Om morgenen den 11. september 2001 kaprede 19 mænd med tilknytning til al-Qaeda fire passagerfly. Terroristerne styrede to af flyene ind i World Trade Centers "tvillingetårne" (Twin Towers) i New York; et fly i hvert tårn.