Table of Contents:

 1. Hvorfor hedder det Storkespringvandet?
 2. Hvad forestiller Gefionspringvandet?
 3. Hvad hedder springvandet på Gammeltorv?
 4. Hvad hedder springvandet på Nytorv?
 5. Hvem skrev Storkespringvandet?
 6. Hvad hedder pladsen ved Storkespringvandet?
 7. Hvornår blev Gefionspringvandet bygget?
 8. Hvilken dansk ø pløjede Gefion?
 9. Hvor springer Guldæblerne?
 10. Hvor står Danmarks ældste springvand?
 11. Hvornår døde sangeren Cæsar?
 12. Hvem sang Storkespringvand?
 13. Hvad er Gefionspringvandet lavet af?
 14. Hvilken gudinde i nordisk mytologi pløjede Sjælland ud af Sverige?
 15. Hvordan døde trille?

Hvorfor hedder det Storkespringvandet?

Springvandet er doneret af Foreningen til Hovedstadens Forskønnelse, der i 1888 udskrev en konkurrence i anledning af kronprins Frederiks (senere Frederik 8.) og kronprinsesse Louises forestående sølvbryllup. Springvandet blev indviet i 1894. Det har i en årrække heddet sig, at fuglene ikke er storke, men hejrer.

Hvad forestiller Gefionspringvandet?

Oksen pløjer Sverige Springvandet illustrerer et sagn fra oldtiden om gudinden Gefion, som af den svenske Kong Gylfe blev tilbudt så meget land, som hun kunne ompløje med fire oksers hjælp på én dag og én nat.

Hvad hedder springvandet på Gammeltorv?

Caritasbrønden blev bygget i 1608 på Gammeltorv, der dengang var byens rådhusplads, og derfor var en naturlig placering for et fornemt springvand. Springvandet blev opført af Christian d. 4 ovenpå en af byens brønde. Egentlig var der tale om en flytning og modernisering af et ældre springvand opført af Frederik d.

Hvad hedder springvandet på Nytorv?

Ligesom københavnske studenter danser om Krinsen på Kongens Nytorv, er der tradition for, at nyudklækkede jordemødre danser om Storkespringvandet. Denne skik indførtes i 1950.

Hvem skrev Storkespringvandet?

CæsarStorkespringvandet / Musiker

Hvad hedder pladsen ved Storkespringvandet?

Storkespringvandet på Amagertorv set fra Højbro Plads.

Hvornår blev Gefionspringvandet bygget?

Gefionspringvandet er et værk af den danske billedhugger Anders Bundgaard fra 1908, placeret for enden af Amaliegade over for Kastellet i København.

Hvilken dansk ø pløjede Gefion?

Med sønnerne som trækdyr lykkedes det hende at pløje landet (Sjælland) ud i havet mellem Fyn og Skåne. I udgaven fra "Ynglingesaga" var hun ikke blot ophav til Sjælland, men blev også stammoder til Skjoldungerne, da hun giftede sig med sagnkongen Skjold.

Hvor springer Guldæblerne?

Caritasbrønden er Københavns ældste springvand og Danmarks eneste bevarede renæssancebrønd. På blandt andet Dronning Margrethes fødselsdag springer det med guldæbler, dvs. kobberkugler belagt med 24 karat guld. Caritasbrønden er bygget i 1608 af Christian 4.

Hvor står Danmarks ældste springvand?

Københavns ældste torveplads. På Gammeltorv ligger Caritas springvandet, som er Danmarks ældste springvand. På Dronningens fødselsdag springer der kobberkugler belagt med 24 karat guld i springvandet - de skal symbolisere guldæbler. Traditionen stammmer fra 1700-tallet.

Hvornår døde sangeren Cæsar?

22. april 2000Cæsar / Dødsdato

Hvem sang Storkespringvand?

CæsarStorkespringvandet / Musiker

Hvad er Gefionspringvandet lavet af?

Pga. stort vandspild måtte Københavns Kommune lukke springvandet 1999. Efter renovering af bassinet og eftersyn af bronzefigurene genåbnede Gefionspringvandet i 2004. En lille udgave af springvandet, Lille Gefion, støbt efter en arbejdsmodel i gips, er placeret i et haveanlæg på Bispebjerg Hospital.

Hvilken gudinde i nordisk mytologi pløjede Sjælland ud af Sverige?

Gefion var den gudinde i den nordiske mytologi, der pløjede landstykket Sjælland ud af Sverige og efterlod søen Mälaren.

Hvordan døde trille?

Trille døde i oktober 2016 efter kort tids kræftsygdom.