Table of Contents:

 1. Hvordan er demokratiet i Tyskland?
 2. Hvor mange forbundsstater er der i Tyskland?
 3. Hvorfor hedder det forbundskansler?
 4. Hvad hedder Tysklands forbundsstater?
 5. Hvilke politiske systemer var der i staterne?
 6. Hvornår har man stemmeret i Tyskland?
 7. Er Tyskland et rigt land?
 8. Hvor mange øer har Tyskland?
 9. Hvad hedder den nye kansler?
 10. Hvilken stat er den mindste i Tyskland?
 11. Hvor mange indbygger er der i Tyskland 2021?
 12. Hvad er Brd en forkortelse for?
 13. Hvorfor flygtede folk fra øst til vest?
 14. Hvis man ikke stemmer går stemmen til?

Hvordan er demokratiet i Tyskland?

Han/hun leder forbundsregeringen (på tysk: Bundesregierung), som skal have støtte af et flertal i Bundestag. Derfor er Tyskland et parlamentarisk demokrati, fordi regeringen skal have flertal i parlamentet. I Tyskland er der tradition for flertalsregeringer, og det er som oftest det største parti der stiller kansleren.

Hvor mange forbundsstater er der i Tyskland?

Tyskland er en føderal stat, der er opdelt i 16 delstater (Bundesländer).

Hvorfor hedder det forbundskansler?

Forbundskansleren, eller på tysk "Der Bundeskanzler", er navnet på den tyske regeringschef. Den tyske regeringsleder vælges ligesom den danske af et flertal i parlamentet (Forbundsdagen).

Hvad hedder Tysklands forbundsstater?

Tysklands delstater kaldes på tysk Bundesländer eller mere simpelt blot Länder. Forbundsrepublikken forfatning fra 1949 specificerer, at Tyskland er en forbundsrepublik, der giver de enkelte delstater delvis suverænitet over en lang række politikområder.

Hvilke politiske systemer var der i staterne?

Den nordlige del af Østpreussen tilfaldt Sovjetunionen. Resten af Tyskland blev opdelt i fire besættelseszoner, ledet af de fire sejrsmagter: USA, Storbritannien, Frankrig og Sovjetunionen.

Hvornår har man stemmeret i Tyskland?

Enhver tysker, der har valgret til Forbundsdagen og er fyldt 40 år, kan vælges til forbundspræsident. Valget af forbundspræsident sker ved hemmelig afstemning.

Er Tyskland et rigt land?

Tyskland (tysk: Deutschland), officielt Forbundsrepublikken Tyskland (tysk: Bundesrepublik Deutschland), er et land i Central- og Vesteuropa....Tyskland.
Forbundsrepublikken Tyskland Bundesrepublik Deutschland
Hovedstad og største byBerlin 52°31′N 13°23′Ø
Officielle sporg og nationale sprogTysk

Hvor mange øer har Tyskland?

Tyskland har ingen kolonier eller oversøiske besiddelser i andre verdensdele. Øer: I Tyskland er der flere øer i Vesterhavet og i Østersøen. Sild (Sylt) er den største tyske ø af de frisiske øer i Vesterhavet. Areal: 99,14 km2.

Hvad hedder den nye kansler?

Det 20. september 2021. Den siddende kansler Angela Merkel træder tilbage efter valget efter næsten 16 år på posten. Særligt CDU/CSU med kanslerkandidat Armin Laschet er gået tilbage ved valget, mens SPD, de Grønne og FDP har fået fremgang.

Hvilken stat er den mindste i Tyskland?

Den mindste stat rent arealmæssigt er Bremen på 419 km2. Bremen er også den tyske delstat med det indbyggertal på 657.000.

Hvor mange indbygger er der i Tyskland 2021?

Det største antal indbyggere har Tyskland med 83,2 millioner, mens den mindste nation er Malta med blot omkring 515.000 indbyggere.

Hvad er Brd en forkortelse for?

Vesttyskland var den uofficielle betegnelse for Forbundsrepublikken Tyskland (BRD). (Den 3. oktober 1990 blev Den Tyske Demokratiske Republik (DDR) ("Østtyskland") indlemmet).

Hvorfor flygtede folk fra øst til vest?

mennesker flygtede fra øst til vest fra 1949 frem til Murens opførelse i 1961, hvilket økonomien i DDR ikke kunne holde til i længden. Mange af de flygtende var nemlig godt uddannede, og halvdelen var unge mennesker under 25 år. Alene i juli 1961 flygtede over 30.000 mennesker.

Hvis man ikke stemmer går stemmen til?

En blank stemme forekommer i forbindelse med demokratiske afstemninger, når en stemmeafgiver undlader at afkrydse en af de fortrykte muligheder, der findes på stemmesedlen. Ved det danske folketingsvalg regnes en blank stemme for ugyldig ifølge §69 i Bekendtgørelse af lov om valg til Folketinget (27.