Table of Contents:

 1. Hvad siger dyr på forskellige sprog?
 2. Hvordan lyder en skrubtudse?
 3. Hvad betyder frøer spirituelt?
 4. Hvad er forskellen på en tudse og en frø?
 5. Kan frøer høre?
 6. Hvad siger en elefant?
 7. Hvad siger en hund på forskellige sprog?
 8. Hvilke dyr laver lyde om natten?
 9. Hvad siger en gedebuk?
 10. Hvad kaldes videnskaben om sprogenes lydsystem?
 11. Hvad forstår man ved et onomatopoietikon?
 12. Hvad er et Lydmalende ord?
 13. Hvordan skriver man et skrig?

Hvad siger dyr på forskellige sprog?

Nogle dyrs lyde er verdens sprog meget enige om, f. eks. siger katte næsten det samme i hele verden: mjav (dansk), mjau (svensk og russisk), meo (vietnamesisk), mjá (islandsk), meow (engelsk) og miao (italiensk), selvom der faktisk er nogle katte, der er anderledes.

Hvordan lyder en skrubtudse?

I det tidlige forår, på solskinsdage, begynder der at lyde en brummende lyd fra vandhullerne. Det er butsnudet frø hanner, som charmerer hunnerne hen til sig med deres dybe knurren.

Hvad betyder frøer spirituelt?

Frøer, springpadder, der går en forandringsproces igennem fra æg over haletudse (begge i vandet) til landdyr, som meget naturligt bliver symbol for forvandling, fødsel og genopstandelse, begyndelse, frugtbarhed og seksualitet.

Hvad er forskellen på en tudse og en frø?

Tudser (Bufonidae) er en familie af springpadder. De kendes fra frøer på deres mere kluntede kropsform, de kortere bagben og den meget vortede hud. Det er nogle af de mest almindelige padder i Danmark, og de er i øvrigt udbredt i alle verdensdele bortset fra Antarktis og Australien.

Kan frøer høre?

Frøer har en meget veludviklet hørelse. De kommunikerer meget med lyde og er derfor afhængige af at have en god hørelse. Selvom de mangler det ydre øre, så har de en god hørelse, og de har en god evne til at lokalisere lydene.

Hvad siger en elefant?

Elefanter kommunikerer ved hjælp af kropssprog og meget dybe rumlelyde, som det menneskelige øre knapt kan opfatte. Ved hjælp af lydene kan elefanterne kommunikere med hinanden over meget store afstande – flere kilometer.

Hvad siger en hund på forskellige sprog?

Ord for dyrelyde er altså forskellige, fordi dyr udstøder nogle lyde, som menneskets stemmebånd generelt ikke kan gengive ordentligt. En russisk hund siger 'gav', på dansk er det et glad 'vov'. Den sofistikerede franske hund udstøder et 'waouh', mens den hollanske hund klarer sig med et mere robust 'blaf'.

Hvilke dyr laver lyde om natten?

Natuglen kan, udover den klassiske tuden, udstøde skrig. Et lidt skingert “ki-vik”. Generelt er uglernes skrig og tuden dog mest udbredt i vinterhalvåret. Den uglelyd de fleste forundres over er Skovhornuglens pibende unger.

Hvad siger en gedebuk?

Geder bræger ikke tilfældigt - kan skelne mellem positive og negative følelser. En ny undersøgelse viser, at et 'mææh' og et 'brææh' ikke er det samme. Geder kommunikerer ved hjælp af en følelsesmæssigt varieret brægen. Næste gang, du ser en ged, skal du lytte godt efter, når den bræger.

Hvad kaldes videnskaben om sprogenes lydsystem?

Fonetik er læren om sproglyd, dvs. hvilke lyde der anvendes i sprog, hvilke egenskaber disse lyde har, og hvordan de frembringes. Fonetik skelnes fra fonologi, der er studiet af lydsystemer og deres struktur.

Hvad forstår man ved et onomatopoietikon?

Lydord (sjældent Onomatopoietikon) er en betegnelse for et ord, som er dannet ved efterligning af naturlig lyd. Eksempelvis er dyrelydene "muh" og "øf" onomatopoietika, ligesom "pip", "vov" eller "mæh". Desuden ses det i orddannelser såsom "plask", "splat" "bøvs" og "bang".

Hvad er et Lydmalende ord?

adj. (jf. -betegnende; især sprogv.) som ved selve lydenes art bibringer en et vist indtryk, vækker visse forestillinger olgn.; spec.: lydefterlignende; onomatopoietisk.

Hvordan skriver man et skrig?

Det er også ligeså korrekt at skrive skrisj, som det er at skrive skriiiisj. Du kan nemlig bruge de små variationer til at justere en lille smule i udtrykket.