Table of Contents:

  1. Hvad er det franske motto?
  2. Hvad symbolisere det franske flag?
  3. Hvad er Frankrigs national dyr?
  4. Hvad symboliserer Paris?
  5. Hvordan ser det hollandske flag ud?
  6. Hvad er navnet på den franske nationalsang?
  7. Hvad er National dyret i Spanien?
  8. Hvem har skrevet under på menneskerettighedserklæringen?

Hvad er det franske motto?

Det er placeret i en sekskant omgivet af republikkens motto "Liberté, Egalité, Fraternité" ("frihed, lighed og broderskab").

Hvad symbolisere det franske flag?

Den galliske hane. Den galliske hane er et symbol for Frankrig og franskmænd og et fransk nationalsymbol. Selv om hanen er blevet et fransk nationalsymbol, har den i andre lande ofte været benyttet som et nedsættende symbol på franskmænd og Frankrig.

Hvad er Frankrigs national dyr?

Galliske hane, fransk nationalsymbol, anvendt under Den Franske Revolution som udtryk for dristighed, årvågenhed og stolthed. Valget er faldet på hanen, fordi det latinske ord gallus betyder både galler og hane.

Hvad symboliserer Paris?

Nogle mener, at den røde og blå er Paris' farver, mens den hvide skulle illustrere kongen. Senere er farverne blevet forbundet med Frankrigs motto: Frihed, lighed og broderskab - eksempelvis af den polske instruktør Kieślowskis filmtrilogi med titlerne: Blå, Hvid og Rød.

Hvordan ser det hollandske flag ud?

Flaget har tre lige brede, horisontale striber i vermillion, hvidt og koboltblåt (regnet ovenfra). Med hensyn til flagets mål er det ingen forskrifter, generelt set skal længde:bredde-forholdet være 3:2. Flaget må ikke være pyntet eller dekoreret på nogen anden måde end de tilladte.

Hvad er navnet på den franske nationalsang?

Marseillaisen (fransk: La Marseillaise) er den franske nationalsang. Den blev digtet og komponeret i Strasbourg natten mellem 24. og 25. april 1792 af den franske ingeniør og officer Claude Joseph Rouget de Lisle som reaktion på den østrigske krigserklæring mod Frankrig.

Hvad er National dyret i Spanien?

Berberhøne
KlasseAves (Fugle)
OrdenGalliformes (Hønsefugle)
FamiliePhasianidae (Fasanfugle)
SlægtAlectoris

Hvem har skrevet under på menneskerettighedserklæringen?

Der var 48 lande, som stemte for vedtagelsen, mens 8 lande afholdt sig fra at stemme (Hviderusland, Tjekkoslovakiet, Polen, Saudi-Arabien, Ukraine, Sydafrika, Sovjetunionen og Jugoslavien), ingen lande stemte imod. I dag har hovedparten af FN's 192 medlemslande underskrevet erklæringen.