Table of Contents:

 1. Er der altid udslæt ved helvedesild?
 2. Hvor længe er man syg af helvedesild?
 3. Kan man have helvedesild uden udslæt?
 4. Kan helvedesild give muskelsmerter?
 5. Hvordan ser helvedes ild ud?
 6. Hvordan ser nældefeber udslæt ud?
 7. Hvornår topper helvedesild?
 8. Hvad kan man selv gøre ved helvedesild?
 9. Hvordan mærkes helvedesild?
 10. Hvordan diagnosticeres helvedesild?
 11. Hvor ondt gør helvedesild?
 12. Hvad hjælper på helvedesild?
 13. Hvad kan man gøre mod helvedesild?
 14. Hvordan ser udslæt ud?
 15. Hvorfor får man pludselig nældefeber?

Er der altid udslæt ved helvedesild?

De mest almindelige symptomer på helvedesild er: Udslæt på huden, som består af rødme og mange små blærer, der brister efter nogle dage, hvorefter der kommer sårskorper, som efterhånden falder af. Udbruddet rammer typisk kun den ene side af kroppen og varer ca. 3 uger.

Hvor længe er man syg af helvedesild?

I de fleste tilfælde går helvedesild over af sig selv i løbet af nogle uger. Hos enkelte varer smerterne imidlertid i måneder eller op til et år efter, at udslættet er helet. Denne tilstand kaldes postherpetisk neuralgi, som betyder nervesmerter efter helvedesild.

Kan man have helvedesild uden udslæt?

I sjældne tilfælde udvikles der aldrig noget udslæt. Hos cirka 10 procent forsvinder smerterne ikke, selvom huden er helet op, og hos nogle varer smerterne i flere måneder og år efter udbruddet. Heldigvis kan smerterne forsvinde helt igen - selv efter adskillige år.

Kan helvedesild give muskelsmerter?

Helvedesild varer typisk to-tre uger. I nogle tilfælde kan smerterne blive kroniske, selvom aktiveringen af virus og helvedesilden er overstået, og huden er helet. Normalt siger man, at man skal have haft smerter tre måneder efter opheling af helvedesild, for at det kan defineres som postherpetisk neuralgi.

Hvordan ser helvedes ild ud?

Hvordan ser helvedesild ud? Helvedesild er et hududslæt, der viser sig som sviende, brændende og smertende udslæt med blærer på afgrænsede dele af kroppen eller i ansigtet. Efter et stykke tid vil der dannes skorper på blærerne. Og efter 2-3 uger vil skorperne til sidst falde af.

Hvordan ser nældefeber udslæt ud?

Nældefeber viser sig ved et rødligt eller hvidligt/blegt udslæt på huden. Ofte vil udslættet være blegt i midten og omkranset af en rødlig ring. Der, hvor udslættet opstår, er huden en smule hævet. Hævelserne i huden kaldes også kvadler.

Hvornår topper helvedesild?

Smerter ved helvedesild Smerterne i forbindelse med et udbrud topper som regel efter en uges tid. Herefter vil de aftage hos de fleste. Men efterfølgende kan der i uger eller måneder, eller endda år, efter fortsat være voldsomme smerter; dette kaldes postherpetisk neuralgi.

Hvad kan man selv gøre ved helvedesild?

Smertestillende medicin Hvis smerterne er stærke, kan der være behov for morfinlignende midler. Hos personer med smerter virker den smertestillende medicin bedst, hvis den tages fast i stedet for ved behov. Lokalbedøvende lidokain salve til huden kan lindre smerterne.

Hvordan mærkes helvedesild?

Helvedesild (herpes zoster) er et smertefuldt udslæt, som skyldes varicella-zoster virus (VZV), det er det samme virus som giver skoldkopper. Udbruddet kan starte med lette symptomer, man har hovedpine og har følt sig syg i nogle dage. Derefter mærker du ubehag i et afgrænset hudområde i form af: Kløe.

Hvordan diagnosticeres helvedesild?

De første symptomer på helvedesild vil ofte være hovedpine og generel utilpashed. Derudover kan man få svie, kløe og smerte i huden på det område, hvor der senere, typisk efter 3-6 dage, vil komme et synligt rødligt udslæt med blærer. Blærerne kan blive fyldt med pus eller blodig væske.

Hvor ondt gør helvedesild?

Smerterne ved helvedesild beskrives som en brændende, stikkende eller jagende smerte. Når smerterne ikke altid forsvinder igen, selv om udbruddet er væk, skyldes det, at der er sket en varig skade på nerven. I meget alvorlige tilfælde kan de vedvarende smerter være invaliderende.

Hvad hjælper på helvedesild?

Der forhandles i Danmark tre forskellige antivirale tabletter til behandling af helvedesild: aciclovir, famiciclovir og valaciclovir. De virker lige godt, så man bør vælge den billigste tablet og den tablet, som skal tages færrest gange om dagen.

Hvad kan man gøre mod helvedesild?

Der forhandles i Danmark tre forskellige antivirale tabletter til behandling af helvedesild: aciclovir, famiciclovir og valaciclovir. De virker lige godt, så man bør vælge den billigste tablet og den tablet, som skal tages færrest gange om dagen.

Hvordan ser udslæt ud?

Det generelle symptom på eksem er hudforandring med rødme i huden, hudirritation og kløe. Derudover kan der i nogle tilfælde være knopper eller blærer i huden, der eventuelt kan indeholde hvidligt eller gulligt pus. Huden kan også skælle og være hævet. Ved kronisk eksem kan også blive fortykket og revne.

Hvorfor får man pludselig nældefeber?

Akut og kronisk nældefeber kan være udløst af medicin, du har indtaget, af infektioner eller af madvarer, men hos mere end 80 % finder man ikke årsagen til sygdommen. En særlig type af nældefeber er angioødem.