Table of Contents:

 1. Hvad symboliserer figner?
 2. Hvad betyder figentræ?
 3. Hvad betyder et symbol?
 4. Hvor stammer ordet symbol fra?
 5. Hvordan bliver figner befrugtet?
 6. Hvor skal man plante et figentræ?
 7. Hvad betyder figen?
 8. Hvilken jord skal figen plantes i?
 9. Hvad gør symboler i en tekst?
 10. Hvad betyder stjernen på opvaskemaskinen?
 11. Hvorfor falder fignerne af?
 12. Hvordan laver man stiklinger af et figentræ?
 13. Hvornår skal man plante et figentræ?
 14. Hvor stammer figentræet fra?

Hvad symboliserer figner?

Siden oldtiden har figentræet været symbol på liv, frugtbarhed og velstand. Det stammer fra sydligere egne, men har du plads på et beskyttet sted i haven eller i drivhuset, kan du også her til lands dyrke velsmagende figner.

Hvad betyder figentræ?

I islamisk og hinduistisk tradition anses figentræet som helligt og som “Livets og Kundskabens træ”. I en række kulturer kædes figentræet og dets frugter igen sammen med liv, lykke og frugtbarhed. Figenbladet i mit logo skal derfor symbolisere liv, frugtbarhed, seksualitet og oplysning.

Hvad betyder et symbol?

Symboler er ting eller begreber, som kan have en symbolsk betydning. Altså er et symbol noget, som repræsenterer noget andet. Symbolet skal få dig til at tænke på noget bestemt, uden at sige det direkte.

Hvor stammer ordet symbol fra?

Ordet symbol kommer af græsk symbolon 'tegn, skillemærke', af syn- og en rod beslægtet med ballein 'kaste, anbringe'.

Hvordan bliver figner befrugtet?

Det er også en figen, som ikke behøver den lille hveps, som normalt sørger for befrugtningen ved at lægge æg i frugtanlæggene. Larverne smyger sig rundt inde i fignerne og befrugter alle de lange fimrehår, som de er bygget op af, og til sidst forlader hvepsen frugten for at flyve ud som en fuldbyrdet hveps.

Hvor skal man plante et figentræ?

Vælg en solrig og varm placering, når du skal plante dit figentræ. Du kan med fordel plante dit figentræ op ad en sydvendt mur. Her er der nemlig størst chance for, at træet får tilstrækkeligt med lys til at udvikle saftige frugter. Du skal ikke forvente, at det vokser som et træ, men nærmere som en kraftig busk.

Hvad betyder figen?

Figen (Ficus) er en slægt med ca. 800 arter, som er udbredt i alle tropiske egne med enkelte i varmt tempererede områder. Det er træagtige lianer, buske og træer med hvid mælkesaft. Bladene er for det meste enkle, tilsyneladende med ét akselblad, som dog i virkeligheden er to sammenvoksede.

Hvilken jord skal figen plantes i?

Træet kan trives i de fleste typer jord, men da træet stammer fra mere tørre egne, anbefaler vi, at du planter i en næringsfattig jord med kalk i. Det er blot vigtigt, at jorden er porøs med et godt dræn, så den ikke bliver tung og våd.

Hvad gør symboler i en tekst?

Visse genstande, farver, begivenheder, navne eller ord kan have en symbolsk betydning i novellen. Nogle kan være helt centrale for forståelsen af teksten. Hvis en bestemt genstand/begivenhed er særligt fremtrædende, er det en god idé at overveje, hvordan den kan sige noget om en bestemt tematik.

Hvad betyder stjernen på opvaskemaskinen?

På visse opvaskemaskiner, kan der vises to stjerner i displayet. Ser du stjernerne er det tegn på, at opvaskemaskinen mangler afspændingsmiddel. Vær opmærksom på, at dette symbol vil kunne variere alt efter mærke og model.

Hvorfor falder fignerne af?

Alle figner mister også de frugter der sidder om vinteren, de fryser væk. I Danmark er det kun de småfigner der udvikler sig fra grenhjørnerne her i foråret, der kan modne på friland.

Hvordan laver man stiklinger af et figentræ?

Sådan laver du dit eget figentræ
 1. Du kan beskære dit figentræ i foråret. ...
 2. Klip snittet lige over foroven og skråt forneden, så du kan se, hvad der skal vende op og ned.
 3. Sæt stiklingerne i så- og priklemuld, og plant dem ude i kanten af en potte, så de har nemmere ved at slå rod.

Hvornår skal man plante et figentræ?

For alle vi andre gælder, at vi kan dyrke figner, hvis de plantes et sted med læ, sol og beskyttet mod alt for mange frostgrader forår og efterår-vinter. Sådanne forhold er der i gårdhaver, opad sydvendte mure, i drivhuse og orangerier. Plant figentræet og sørg for vand og kun lidt gødning.

Hvor stammer figentræet fra?

Den almindeligt dyrkede figen, Ficus carica, er en af de ældste kulturplanter i Middelhavsområdet og en af de hyppigst omtalte planter i Bibelen; arten kendes formentlig ikke som vildtvoksende.