Table of Contents:

 1. Hvad gør en returventil?
 2. Hvad er en termostatisk ventil?
 3. Hvornår er en radiatorventil lukket?
 4. Hvad skal en returventil stå på?
 5. Hvordan finder jeg den rigtige termostat?
 6. Hvor lang tid holder en termostat?
 7. Kan en termostat gå i stykker?
 8. Hvilken Danfoss ventil har jeg?
 9. Hvordan virker shuntventil?
 10. Hvad er 3 på en termostat?
 11. Hvilken termostat skal jeg købe?
 12. Hvad svarer tallene på termostaten?

Hvad gør en returventil?

Føleren på returtermostaten registrerer vandtemperaturen i radiatoren og må godt sidde bag et gardin eller lignende. Når man åbner for ventilen, løber der straks en del vand igennem, og dette kan ofte høres. Efter kort tid har vandet nået den nye indstillede temperatur, og herefter løber det roligt og lydløst igen.

Hvad er en termostatisk ventil?

En termostatisk radiatorventil består af to hovedkomponenter: selve ventilen og en termostat. Afstanden mellem ventilsædet og ventilkeglen bestemmer, hvor meget vand der strømmer gennem ventilen og til radiatoren. Ventilkeglen styres af termostaten, som mærker ændringer i rumtemperaturen.

Hvornår er en radiatorventil lukket?

lukker helt ned for radiatortermostaten om sommeren, vil ventilen typisk stå lukket og “u-motioneret” i flere måneder. Det er typisk når du skal til at have varme på igen, at du vil opdage, at pakdåsen har sat sig fast, og du derfor ikke får varme på radiatoren, når du skruer op for varmen på termostaten.

Hvad skal en returventil stå på?

For at give et indtryk af beholderens kapacitet og evne til at producere varmt brugsvand, kan det anbefales, at man starter med at indstille returventilen (b) på ca. 8. Herefter justerer man brugsvandstemperaturen på termostatventil (a) til den ønskede temperatur.

Hvordan finder jeg den rigtige termostat?

Tjek her monteringen af din gamle termostat. Se om den er sat fast med Unbrakoskrue, snapkobling, spændebånd, eller om den er skruet på, og tjek så, ved at sammenligne din radiatorventil med en af de nedenstående 6 billeder, om du ikke kan finde den, der passer til din termostat.

Hvor lang tid holder en termostat?

Termostaterne styrer varmen i dit hus – men de kan også blive slidt. Gamle termostater er langsommere og mindre nøjagtige end nye termostater. Er dine termostater over 15 år gamle, bør du overveje at skifte dem. Skifter du dine termostater kan du nemlig spare penge - spar helt op til 23% på dit energiforbrug.

Kan en termostat gå i stykker?

Både i det daglige, hvor du på termostatens skala indstiller den til at holde en bestemt temperatur i rummet – eller holde rummet frostfrit. Og i større skala, for du kan selv skifte termostaten, hvis den går i stykker, eller hvis du vil forbedre dit varmeanlæg med en anden og bedre termostat.

Hvilken Danfoss ventil har jeg?

Danfoss RA-N fremløbsventil På denne Danfoss ventil er termostaterne enten monteret med umbrakoskrue eller snapkobling, som kan af- og påmonteres uden værktøj. RA-N ventilen er den mest kendte ventil fra Danfoss som kom på markedet i 1989 og sælges den dag i dag. Termostater med spændebånd passer ikke til denne ventil.

Hvordan virker shuntventil?

Shuntventil, del af en shuntforbindelse i et varmeanlæg, som muliggør, at en del af det afkølede returvand fra radiatorerne kan ledes uden om kedlen og opblandes med det varme vand fra kedlen. Ved regulering af shuntventilen kan blandingsforholdet afpasses, således at der opnås den fremløbstemperatur, der er behov for.

Hvad er 3 på en termostat?

Når termostaten står på tre, vil du få cirka 21 grader og på fire cirka 23 grader.

Hvilken termostat skal jeg købe?

Det kan virke svært at finde den korrekte termostat til radiatoren, men det er egentlig slet ikke så svært at lave en udskiftning af en gammel Danfoss termostat. Ved valg af termostat er der nogle kendetegn ved de forskellige Danfoss ventil typer, du skal være opmærksom på. Tjek her monteringen af din gamle termostat.

Hvad svarer tallene på termostaten?

Derfor anbefales det, at du stiller termostaten på tre eller fire. Når termostaten står på tre, vil du få cirka 21 grader og på fire cirka 23 grader. hvis du gerne vil have et køligt soveværelse, kan du blot vælge at sætte radiatoren på en lavere varme end de øvrige rum. Ex 1-2, hvilket, der svarer til 17-20 grader.