Table of Contents:

 1. Er Eddie et pigenavn?
 2. Hvad betyder navnet Eddie?
 3. Hvor stammer navnet Inge fra?
 4. Er Charlie også et pigenavn?
 5. Er Frej et pigenavn?
 6. Hvor mange hedder Madsen?
 7. Kan man hedde Charlie som pige?
 8. Er rene et pigenavn?
 9. Er Frey et drengenavn?
 10. Hvad står Frej for?
 11. Hvad betyder dit navn ifølge vikingerne?
 12. Kan man hedde Benny som kvinde?
 13. Hvad betyder navnet Frey?
 14. Hvad betyder navnet Thorbjørn?

Er Eddie et pigenavn?

Eddie. Et 'frækt' drengenavn, synes vi.

Hvad betyder navnet Eddie?

Eddie er en engelsk kortform til Edward. Eddiekom til Danmark med den store bølge af engelsk-amerikanske fornavne efter Andenverdenskrig. Det er mest almindeligt i København og Østjylland.

Hvor stammer navnet Inge fra?

Inge er et oldnordisk pigenavn, som også findes i varianten Inga. Begge navne er en kortform af det gamle nordiske gudenavn Ing. Oprindeligt brugte man “Ing” som begyndelsen på et navn, men er sidenhen blevet et navn i sig selv. Inge betyder “den unge”.

Er Charlie også et pigenavn?

Charles er et drengenavn, der er den franske og engelske udgave af Karl. Navnet anvendes også i mindre udstrækning på dansk sammen med varianter som Charlie, Charly, Charley og Charli. Til sammen bæres disse navne ifølge Danmarks Statistik af omkring 1.250 danskere.

Er Frej et pigenavn?

I nordisk religion er Frej det mandlige modstykke til gudinden Freja, hans søster. Gennem erotik og seksualitet var de knyttet direkte til frugtbarhed.

Hvor mange hedder Madsen?

1. januar 2022
1Nielsen236.397
12Madsen60.676
13Kristensen57.758
14Olsen44.629
15Thomsen38.244

Kan man hedde Charlie som pige?

Cali, Cameron, Camille, Cane, Carly, Carol, Casey, Caspian, Cass, Cassiel, Cecil, Cennet, Cham, Chandra, Chang, Chansa, Charley, Charli, Charlie, Charlot, Charly, Chen, Chervin, Chevy, Chi, Chidera, Chin, Chinaza, Ching, Chisom, Cho, Chris, Chriss, Chun, Cilla, Cimmy, Conny, Constantine, Costa, Cuba.

Er rene et pigenavn?

René er et drengenavn, der stammer fra fransk og betyder "genfødt". Navnet anvendes på dansk også uden accent som Rene. Endvidere findes den feminime form Renée.

Er Frey et drengenavn?

I nordisk religion er Frej det mandlige modstykke til gudinden Freja, hans søster.

Hvad står Frej for?

Navnet Frej betyder egentlig 'Herre', hvilket har fået mange forskere til at mene, at der egentlig er tale om et fællesnavn, og at gudens egentlige navn har været Yngvi, som i nogle kilder angives som et tilnavn til Frej, eventuelt i forbindelsen Yngvi-Freyr.

Hvad betyder dit navn ifølge vikingerne?

Nogle vikinger bar et tilnavn. Det kunne for eksempel angive et slægtskabsforhold (søn af, datter af) eller det sted, man kom fra (fx Bjarke den Norske, han boede i Danmark). Navnet kunne også være karakteriserende i forhold til en særlig egenskab eller et særligt udseende (fx Toke Hagelang eller Asbjørn Næb).

Kan man hedde Benny som kvinde?

Benny er en engelsk kortform til navnene Benedict og Benjamin. Den amerikanske klarinettist Benny Goodman (død 1986). Den engelske komiker Benny Hill (død 1992).

Hvad betyder navnet Frey?

Etymologisk betyder freyr "herre"; Navnet Freyr er beslægtet med gotisk frauja og angelsaksisk frēa, som betyder herre.). Frej var en af de vigtigste guder i den nordiske religion. Han var særligt knyttet til afgrøder, landbrug, velstand og frugtbarhed.

Hvad betyder navnet Thorbjørn?

Torbjørn (eller Thorbjørn) er et nordisk drengenavn sammensat af gudenavnet Thor og «bjørn». Torben er en dansk-tysk variant af det nordiske Torbjørn. Þorbiǫrn var den norrøne form af navnet, mens Thorbiorn var den gammeldanske og gammelsvenske form.