Table of Contents:

 1. Hvad betyder skrottet?
 2. Hvad betyder rutsje?
 3. Hvordan staver man til rutsjebane?
 4. Hvad betyder yndlings?
 5. Hvem opfandt rutsjebanen?
 6. Hvad er forskellen på yndlings og yndlings?
 7. Hvordan staver man til yndlings?
 8. Hvem ejer rutsjebanen på Bakken?
 9. Hvad er den ældste rutsjebane i verden?
 10. Er det yndlings eller ynglings?
 11. Hvad betyder ordet yndling?
 12. Hvad er verdens ældste forlystelsespark?
 13. Hvor gammel er træ Rutchebanen på Bakken?
 14. Hvor høj skal man være for at prøve Falken?
 15. Hvor gammel er vandrutsjebane?

Hvad betyder skrottet?

Skrot eller scrap er et udtryk, som oftest bruges i forbindelse med gammelt jern- og metalaffald, som kan anvendes til recirkulering efter omsmeltning. Det omtalte jern- og metalaffald samt andet fast affald stammer blandt andet fra gamle ophuggede biler, skibe, kabler, elektronik og andet.

Hvad betyder rutsje?

lade sig glide ned ad en rutsjebane, glidebane el. lign.

Hvordan staver man til rutsjebane?

Rutsjebane, tidligere stavet "rutschebane", er en forlystelse, som består af en bane med stejle fald, hvorpå man kører i små vogne.

Hvad betyder yndlings?

Brug "yndling" om noget, du foretrækker frem for noget andet. Skriv det i ét ord. Ikke i to, ikke med bindestreg, men ét ord. Fx yndlingsret, yndlingsven, yndlingsfilm osv.

Hvem opfandt rutsjebanen?

Da opfinderen LaMarcus Thompson i 1884 opførte Amerikas første rutsjebane, var topfarten 10 km/t.

Hvad er forskellen på yndlings og yndlings?

Brug "yndling" om noget, du foretrækker frem for noget andet. Skriv det i ét ord. Ikke i to, ikke med bindestreg, men ét ord. Fx yndlingsret, yndlingsven, yndlingsfilm osv.

Hvordan staver man til yndlings?

Huskeregel til yndling/yngling Når du skal bruge yndling/yngling, så spørg dig selv: Er det en, der er yngre – eller en, du ynder? I de fleste tilfælde er det "yndling-" med d, du skal bruge.

Hvem ejer rutsjebanen på Bakken?

1940 har banen heddet Rutschebanen - og det gør den fortsat, selvom den korrekte stavemåde siden 2001 har været 'rutsjebane'. Rutschebanen har siden 1952 været ejet af den danske stat.

Hvad er den ældste rutsjebane i verden?

Leap-the-Dips i Lakemont Park i Pennsylvania er ikke bare en forlystelse, det er et stykke historie. Trærutsjebanen blev bygget i 1902 og er dermed indehaver af titlen som verdens ældste stadig-i-brug rutsjebane.

Er det yndlings eller ynglings?

Begge stavemåder er rigtige.

Hvad betyder ordet yndling?

Yngling (person) – ældre betegnelse for en ung mand, der også bruges i foreningsidræt som aldersbetegnelse for ungdomsspillere før de bliver seniorer. Yngling (slægt).

Hvad er verdens ældste forlystelsespark?

I Dyrehaven, midt i den grønne bøgeskov, ligger Bakken, verdens ældste forlystelsespark. Siden Kirsten Piil opdagede den helbredende kilde for mere end 400 år siden, har Bakken tiltrukket millioner af sommerglade gæster fra nær og fjern - indland og udland.

Hvor gammel er træ Rutchebanen på Bakken?

16. maj 1932, så hun har efterhånden en del år på bagen. Men du kan trygt tage plads i en af de mange vogne. Hvert år bliver store dele af Rutschebanens bjælker skiftet ud – og der er derfor ikke meget tilbage af den originale bane.

Hvor høj skal man være for at prøve Falken?

1,1 mFalken / Højdebegrænsning

Hvor gammel er vandrutsjebane?

Rutschebanens historie tager sin begyndelse på Verdensudstillingen i Wimbledon i 1930, hvor netop en stor træ-rutsjebane stod udstillet.