Table of Contents:

 1. Hvad er masker et symbol på?
 2. Hvornår bruges de nye leave on masker fra striberne?
 3. Hvordan forstå diagram strikning?
 4. Hvordan strikkes ingen maske?
 5. Hvordan læses et diagram?
 6. Hvordan læses en mønsterrapport?
 7. Hvad er det nemmeste at strikke?
 8. Hvad betyder ingen maske gå videre til næste symbol?
 9. Hvordan læser man en mønsterrapport?
 10. Hvad er retsiden på et strikketøj?
 11. Hvordan laver man mønster i strik?
 12. Hvordan springer man en maske over?
 13. Hvad skal man strikke som nybegynder?
 14. Hvad er det letteste at strikke?
 15. Hvordan strikkes mønster?

Hvad er masker et symbol på?

Fremstilling af og omgang med masker er i mange sammenhænge omgærdet med ærefrygt. Bag ved brugen af masker ligger formentlig ofte forestillingen om, at væsner, guddommelige, dæmoniske eller afdøde, materialiserer sig på visse tidspunkter, og at verden for en stund er forvandlet. Masker kan aktualisere en anden tid.

Hvornår bruges de nye leave on masker fra striberne?

Firming Leave-on Fugtmaske Masken er uden parfume og særligt udviklet til dig, som er 50+. Den kan dog også sagtens bruges af yngre. Den indeholder: Hyaluronsyre og niacinamide (B3-vitamin), der øger hudens spændstighed og elasticitet, tilfører fugt og reducerer rynker, så de fremtræder mindre synlige.

Hvordan forstå diagram strikning?

Man læser et strikkediagram modsat af hvordan man normalt læser: Et diagram læses altså fra højre mod venstre, nedenfra og op. Du begynder altså nederst i det højre hjørne, og arbejder dig mod venstre og opad (se RØD sirkel og pile under).

Hvordan strikkes ingen maske?

Beskrivelse: Slå 1 maske op med 1 strikkeopslagning, og denne maske strikker du ret. Forkortelse: Ingen. Beskrivelse: Du skal ikke strikke nogen maske, men du skal springe denne firkant over. Når du ser sådan en firkant i dit strikkediagram, så vil du i de fleste tilfælde ikke tælle den med som en maske.

Hvordan læses et diagram?

Et mønsterdiagram læses fra bunden. Du begynder i højre side og bevæger dig mod venstre og opad. Strikker du frem og tilbage skal du også bevæge dig frem og tilbage på diagrammet. Det vil sige først fra højre til venstre og så fra venstre til højre.

Hvordan læses en mønsterrapport?

Hvis du f. eks strikker et håndklæde/karklud, skal du også starte for neden, og så zig-zagge dig op gennem mønsteret. Så hvis du har en mønsterrapport der der sådan ud, så læser du de “ulige numre” pinde fra højre side og “de lige” pinde læses/strikkes fra venstre side.

Hvad er det nemmeste at strikke?

Som nybegynder er ret den nemmeste maske at strikke, så det er oplagt at begynde med denne. Du strikker ret ved at strikke din strikkepind ind i den første maske, vikle garnet om din strikkepind og trække det ind igennem masken som du stak din strikkepind ind igennem.

Hvad betyder ingen maske gå videre til næste symbol?

I nogle opskrifter kan der være tegnet en sort firkant ind i diagrammet, som skal indikerer at dette ikke er nogen maske og at man skal direkte videre til næste symbol i diagrammet. Første gang strikker man sidste maske fra forrige omgang.

Hvordan læser man en mønsterrapport?

eks strikker et håndklæde/karklud, skal du også starte for neden, og så zig-zagge dig op gennem mønsteret. Så hvis du har en mønsterrapport der der sådan ud, så læser du de “ulige numre” pinde fra højre side og “de lige” pinde læses/strikkes fra venstre side.

Hvad er retsiden på et strikketøj?

Når du strikker ret frem og tilbage på pinden, får du det, man kalder retstrik. Det vil sige, at du strikker ret både på det, man kalder retsiden og på vrangsiden, altså bagsiden. Du kan kun strikke retstrik, når du strikker frem og tilbage på pinden, fordi det netop kræver, at man strikker ret på både for- og bagside.

Hvordan laver man mønster i strik?

Du begynder læsningen fra bunden i højre hjørne og bevæger dig mod venstre og opad, da det netop er nedefra og op, du strikker mønster. Hvis du strikker frem og tilbage, skal du navigere på samme måde i diagrammet – altså fra højre til venstre og så fra venstre til højre.

Hvordan springer man en maske over?

Beskrivelse. Strik 1 ret (tag ikke masken af pinden), slå garnet om strikkepinden du strikker med. Strik 1 ret (tag ikke masken af pinden), slå garnet om strikkepinden du strikker med. Strik 1 ret og træk nu masken af strikkepinden med maskerne, du har nu 5 masker på din strikkepind.

Hvad skal man strikke som nybegynder?

Garn af bomuld: Denne type strikkegarn er et godt udgangspunkt for dig, der er begynder i strik. Bomuldsgarn er blødt, slidstærkt og nemt at arbejde med, og du kan bruge det til de fleste strikkeprojekter. Det er fx meget populært – og rimelig ligetil for en begynder – at hækle og strikke karklude af bomuldsgarn.

Hvad er det letteste at strikke?

Ribstrik i Gul farve Dette strikkemønster strikkes ved, at du på en række strikke 1 ret i en maske, og 1 vrang i den næste maske. Sådan gentager du med at strikke, i alle masker hele rækken hen. På den næste række, skal du strikke 1 vrangmasker over 1 vrangmaske, og 1 retmaske over 1 retmaske.

Hvordan strikkes mønster?

Mønsterdiagrammer anvendes til at vise, hvordan et mønster i en strikkeopskrift skal strikkes. Er der gentagelser i mønsteret, vises gentagelsen som en mønsterrapport. Mønsterrapporten er ofte en del af et større i diagram.