Table of Contents:

 1. Hvem opfandt det første kamera?
 2. Hvem opfandt fotografen?
 3. Hvornår kom kameraet til Danmark?
 4. Hvornår opfandt man video?
 5. Hvor blev kamera opfundet?
 6. Hvornår blev verdens første kamera opfundet?
 7. Hvornår blev webcam opfundet?
 8. Hvornår opfandt man fotografering?
 9. Hvad betyder fotograf?
 10. Hvordan så man billeder i gamle dage?
 11. Hvornår blev fotografiet udbredt?
 12. Hvornår blev det første billede taget?
 13. Hvornår blev digital kamera opfundet?
 14. Hvordan fungerer et webcam?
 15. Hvem opfandt Camera Obscura?

Hvem opfandt det første kamera?

Louis Lumière får i 1894 patent på et egentligt kamera til at optage levende billeder.

Hvem opfandt fotografen?

Nicéphore Niépce Frederick Scott ArcherHercules Florence Fotografi/Opfindere

Hvornår kom kameraet til Danmark?

I begyndelsen af fotografiens udviklingshistorie i første halvdel af 1800-tallet kom der mange nye opfindelser inden for kemien bag optagelse og fremkaldelse, men kameraudviklingen begyndte først at tage fart i slutningen af 1800-tallet, da fotografisk film nu var blevet så praktisk og anvendelig, at alle kunne bruge ...

Hvornår opfandt man video?

I almindelig sprogbrug er en "video" ofte synonym med en videobåndoptager til lagring af fjernsynsudsendelser. Sådanne optagere til hjemmebrug har været populære siden slutningen af 1970'erne, og den senere tilkomst af kompakte og billige kameraer har gjort anvendelsen af videoudstyr almindelig.

Hvor blev kamera opfundet?

I begyndelsen af 1800-tallet arbejdede ildsjæle i Frankrig og England på at blive i stand til at tage det første foto. I århundreder havde man kendt til et “camera obscura”, hvor en linse projicerer et motiv op på en mørk bagvæg, men det kunne ikke fastholde billedet.

Hvornår blev verdens første kamera opfundet?

Verdens første kamera blev opfundet for 7 år siden og hedder et camera obscura. Her kan du læse om opfindelsen, teknikken bag – og hvordan du kan lave dit eget camera obscura. Et camera obscura blev oprindeligt brugt af kunstnere, der malede og tegnede landskaber.

Hvornår blev webcam opfundet?

Historie. Det først kendte webkamera var kameraet i computerlaboratoriet på Cambridge University. Kameraet overvågede Trojan Room-kaffemaskinen fra 19. Kort før årtusindskiftet placerede dagbladet Politiken et webkamera, der pegede på Rådhuspladsen i København.

Hvornår opfandt man fotografering?

De første fotografier I 1816 lykkedes det franskmanden J.N. Niépce at fastholde billeder på papir ved hjælp af sølvklorid. Det ældste kendte fotografi er optaget i 1826 på en tinplade belagt med lysfølsom syrisk asfalt og efterbehandlet med lavendelolie; eksponeringstiden var otte timer.

Hvad betyder fotograf?

En fotograf er en person, der tager fotografier med et kamera. En professionel fotograf har gjort fotografering til sin levevej.

Hvordan så man billeder i gamle dage?

Prøv dig frem. Du kan helt gratis finde billeder fra gamle dage af dit lokalområde på hjemmesiden arkiv.dk. Der kan, hvis du er heldig, være billeder af dit hjem, du fx kan se, hvilke vinduer bygningen oprindeligt havde, hvis du har planer om at renovere dit hus.

Hvornår blev fotografiet udbredt?

I 1816 lykkedes det franskmanden J.N. Niépce at fastholde billeder på papir ved hjælp af sølvklorid. Det ældste kendte fotografi er optaget i 1826 på en tinplade belagt med lysfølsom syrisk asfalt og efterbehandlet med lavendelolie; eksponeringstiden var otte timer.

Hvornår blev det første billede taget?

De første fotografier I 1816 lykkedes det franskmanden J.N. Niépce at fastholde billeder på papir ved hjælp af sølvklorid. Det ældste kendte fotografi er optaget i 1826 på en tinplade belagt med lysfølsom syrisk asfalt og efterbehandlet med lavendelolie; eksponeringstiden var otte timer.

Hvornår blev digital kamera opfundet?

Det første eksperimentelle digitale kamera var Sony Mavica fra 1981; 1990 blev Canon Ion det første kommercielt tilgængelige digitalkamera, og fra 1995 blev digitalkameraer benyttet til pressefotografering, hvor de omkring 2000 var altdominerende.

Hvordan fungerer et webcam?

Et webcam eller webkamera er et digitalt kamera, der er forbundet til World Wide Web (WWW) – og det viser i realtid et billede af et objekt. Dette levende billede kan til enhver tid betragtes gennem en normal WWW-browser. Som ved andre optagelser er lyden en valgmulighed.

Hvem opfandt Camera Obscura?

Princippet bag Camera Obscura var kendt af Aristoteles (384-332 f.Kr.) og beskrevet i hans (apokryfe) Problemata physica. Ligeledes syntes Euklids beskrivelser af optik (c. 300 f.Kr.)