Table of Contents:

  1. Hvad hedder det hvide symbol som optræder på Skotlands nationalflag?
  2. Hvorfor har England 3 løver?
  3. Hvad hedder det irske flag?
  4. Hvad betyder Koffardiflag?
  5. Hvorfor har England 2 flag?
  6. Hvilket land har hvidt flag med rødt kors?
  7. Hvad er National dyret i Skotland?

Hvad hedder det hvide symbol som optræder på Skotlands nationalflag?

Skotlands flag består af et hvidt andreaskors på et blåt felt, eller med heraldisk beskrivelse, azure, a saltire argent. Korset symboliserer apostlen Andreas, landets skytshelgen. Flaget hævdes at være et af de ældste nationalflag som fortsat er i brug, men dette er i bedste fald diskutabelt.

Hvorfor har England 3 løver?

Første og fjerde kvadrant repræsenterer England, med tre løver, guld passant på rødt felt; anden kvadrant repræsenterer Skotland med en løve, rød rampant på guldfelt, og tredje kvadrant repræsenterer Irland med en harpe, guld på blåt felt.

Hvad hedder det irske flag?

Det irske nationalflag (An Bhratach Náisiúnta på irsk) er en trikolore af grøn, hvid og orange. Forholdet mellem højde og bredde er 1:2 Den grønne farve symboliserer den katolske menighed, den orange den protestantiske og den hvide del symboliserer freden mellem de to grupper.

Hvad betyder Koffardiflag?

Et koffardiflag er et lands flag, som borgerne (og virksomhederne) i landet benytter til søs for at vise statstilhørsforhold. De to oprindelige flagtyper til søs var orlogsflaget og koffardiflaget.

Hvorfor har England 2 flag?

1277 har det været Englands nationale flag. Efter personalunionen med Skotland i 1603, skabte man et kombineret britisk flag i 1606 (Union Jack), men Englands flag er stadig Skt. Georgs Kors, og det bruges fortsat, når man ønsker at markere et tilhørsforhold til England alene (modsat det Storbritannien) – som f. eks.

Hvilket land har hvidt flag med rødt kors?

Englands flag hedder St George's Cross (= "Skt. Georgkorset"). Skt. Georgs Kors er et rødt korshvid bund.

Hvad er National dyret i Skotland?

EnhjørningSkotland / Nationaldyr Den skotske nationalblomst er bladhovedtidslen og nationaldyret er en enhjørning. Sidstnævnte har været et legendarisk symbol i landet siden det 12 århundrede, hvor det blev brugt på et våbenskjold af William I.