Table of Contents:

 1. Hvad gik der galt i Kulturrevolutionen?
 2. Hvad kendetegner det kinesiske styre?
 3. Hvad skete der efter den kinesiske revolution?
 4. Hvad vil det sige at være kommunist?
 5. Hvordan kom kommunisterne til magten i Kina?
 6. Hvem overtog magten efter Mao?
 7. Hvad demonstrerede kineserne imod den ?
 8. Hvad er det kinesiske mirakel?
 9. Hvad er de primære årsager til forurening i Beijing?
 10. Hvad er klassekampen?
 11. Hvad er kommunistisk diktatur?
 12. Hvilken kinesisk general var leder af landet indtil han blev tvunget til at flygte til Taiwan i 1949?
 13. Hvordan startede socialisme?
 14. Hvem kom efter Mao?

Hvad gik der galt i Kulturrevolutionen?

Kulturrevolutionen havde som sit primære mål at udrydde borgerlig tankegang i hele det kinesiske samfund og erstatte det med socialisme. Tidligere havde den kinesiske kommunisme næsten kun været udbredt i statsapparatet og produktionsmidlerne.

Hvad kendetegner det kinesiske styre?

Landet styres af Kinas kommunistparti, der er sikret magten via forfatningen. Der er andre partier i Kina, der i Kina omtales som "demokratiske", der deltager i Det Kinesiske Folks Politiske Rådgivende Konference og Den Nationale Folkekongres.

Hvad skete der efter den kinesiske revolution?

Det japanske angreb var på sin side et forsøg på at udnytte den indre uro i Kina til egen fordel. De allierede bragte japanerne til kapitulation i august 1945, og det markerede tillige afslutningen på 2. verdenskrig. Den kinesiske borgerkrig blussede da op igen for fuld kraft i 1946.

Hvad vil det sige at være kommunist?

I politiske og sociale videnskaber er kommunisme (fra latin communis, dansk: fælles, universel) en social, politisk og økonomisk ideologi og bevægelse, hvis endelige mål er etableringen af det kommunistiske samfund, som er en socioøkonomisk orden struktureret med fælles ejerskab til produktionsmidlerne, fravær af ...

Hvordan kom kommunisterne til magten i Kina?

Efter den republikanske kinesiske revolution i 1911, hvor det gamle manchuriske Qing-dynasti blev væltet og det kinesiske dynastiske kejserdømme afskaffet til fordel for Republikken Kina, opstod et antal kommunistiske grupperinger i Kina.

Hvem overtog magten efter Mao?

Mao træder tilbage som præsident, grundet fiaskoen, "Det store spring fremad". Liu Shaoqi overtager posten. Mao fortsætter som partiformand.

Hvad demonstrerede kineserne imod den ?

Skuffelsen i 1919 kunne kun bidrage til at forøge den nationale følelse vendt mod Japan. Som et resultat blev anti-japanske demonstrationer og boykot-aktioner igangsatte den 4. maj 1919 og markerede begyndelsen på 4. maj-bevægelsen.

Hvad er det kinesiske mirakel?

*Kinas økonomi er siden 1978 vokset med mindst syv procent om året. Det er imponerende tal, der dog dækker over store forskelle inden for landets grænser. Østkinas økonomiske centre boomer afsted, mens Vestkina kæmper en sej kamp.

Hvad er de primære årsager til forurening i Beijing?

Beijing har tidligere været hårdt plaget af forurening fra biler, fabrikker og fyring med kul. Og det bliver særlig slemt, når der er helt vindstille som i disse dage. De kinesiske myndigheder har alligevel ikke gjort særlig meget for at begrænse forureningen.

Hvad er klassekampen?

Klassekamp er et begreb, som beskriver klassekonflikten mellem klasser af udbyttere og udbyttede. Begrebet klassekamp er centralt for marxismen.

Hvad er kommunistisk diktatur?

Kommunisme er en politisk ideologi, som ser det som sit mål at etablere en klasseløs, statsløs social organisation af samfundet baseret på fælles ejerskab af produktionsmidlerne. Den kan også klassificeres som en speciel gren af den bredere socialistiske bevægelse.

Hvilken kinesisk general var leder af landet indtil han blev tvunget til at flygte til Taiwan i 1949?

Mao Zedong (26. december 1893 – 9. september 1976), også kendt som Formand Mao, var en kinesisk kommunistisk revolutionær, der blev kendt som grundlægger af Folkerepublikken Kina, som han ledede som formand for Kinas kommunistiske parti fra etableringen i 1949 og frem til sin død i 1976.

Hvordan startede socialisme?

Derfor skulle socialismen vindes i en kamp mellem arbejderklassen, som havde objektiv interesse i socialisme, og arbejdsgiverne (eller borgerskabet, kapitalisterne), som omvendt havde objektiv interesse i at opretholde kapitalismen – uanset hvor menneskekærlige disse arbejdsgivere hver især måtte være.

Hvem kom efter Mao?

Mao træder tilbage som præsident, grundet fiaskoen, "Det store spring fremad". Liu Shaoqi overtager posten.