Table of Contents:

  1. Hvordan skriver man gammel dansk?
  2. Hvad er det sværeste ord at stave?
  3. Hvad er en Speciallægepraksisplanlægningsstabiliseringsperiode?
  4. Hvad er en Gnavpose?
  5. Hvad betyder Kobindsler?
  6. Hvilket dansk ord har flest betydninger?
  7. Hvad er det sværeste ord at udtale?
  8. Hvad er verdens største ord?
  9. Hvad er verdens længste?

Hvordan skriver man gammel dansk?

Gammeldansk eller middeldansk er en betegnelse for den middelalderlige fase af det danske sprog.

Hvad er det sværeste ord at stave?

Et ord, der især driller, er »af sted«, som topper listen over søgninger ikke bare én gang, men hele to gange. Vi søger nemlig på ordet i både et og to ord, »afsted« og »af sted« - formentlig for at lære forskellen. Heldigvis sætter overtegnedes stavekontrol en rød streg under »afsted«.

Hvad er en Speciallægepraksisplanlægningsstabiliseringsperiode?

plads siden 1993. Ordet er: speciallægepraksisplanlægningsstabiliseringsperiode og indeholder hele 51 bogstaver. Det er det længste danske ord, der er brugt i officiel sammenhæng. Til sammenligning kan man kigge på vores naboer i Norden, da deres sprog og alfabet i høj grad ligner vores.

Hvad er en Gnavpose?

Løgne-, Skvalderpose olgn.

Hvad betyder Kobindsler?

2 ens kobindsler til brug ved binding af køer i båsen.

Hvilket dansk ord har flest betydninger?

Det er Københavns Sprogcenter i hvert fald opmærksomme på. Sprogcentret har via dets Facebook-side delt et rammende billede, der viser, at det lille, danske ord 'nå' kan have hele 12 forskellige betydninger - alt efter udtalen.

Hvad er det sværeste ord at udtale?

Røget rødøjet havørred. De fleste ikke-dansk talende vil med stor sandsynlighed have svært ved at udtale en vaskeægte tungebrækker som denne. Men spørgsmålet er, om nogle nationaliteter alligevel er mere udfordret end andre, når det kommer til det danske sprog.

Hvad er verdens største ord?

Det længste ord i verden er det engelske kemiske udtryk "methionylthreonylthreonyl(...) isoleucine". Dette ord, der har intet mindre end 189. 819 bogstaver, er navnet på verdens største protein, titin.

Hvad er verdens længste?

Pneumonoultramicroscopicsilicovolcanoconiosis er det længste ord på engelsk, der er optaget i Oxford English Dictionary. Ordet består af 45 bogstaver, og er en betegnelse for en lungesygdom.