Table of Contents:

 1. Hvilken farve er Crimson?
 2. Hvilken farve får man hvis man blander alle farver?
 3. Hvordan laver man hudfarvet?
 4. Hvordan laver man farven beige?
 5. Hvordan laver man lyserød farve?
 6. Hvordan får man grøn?
 7. Hvad er basisfarver?

Hvilken farve er Crimson?

Alizarin Crimson er et syntetisk fremstillet, organisk farvepigment med en kølig rød tone. Pigmentet er opkaldt efter det naturlige organiske farvestof Alizarin, som findes i rødderne på planten ''madder'' (Krap - rubia tinctorum) som har været anvendt som farvestof langt tilbage i tiden.

Hvilken farve får man hvis man blander alle farver?

Hvis den skal over mod det grønne, blander du blåt i, og skal den være mere orange, kan du se på farvecirklen, at de orange nuancer ligger over mod den røde. Blander du alle farver, får du en gråbrun farve. Brun får du ved, at blande de tre grundfarver, men med mest af den røde farve.

Hvordan laver man hudfarvet?

Da hudfarver kommer i et væld af nuancer er der selvfølgelig ikke en opskrift der passer til alle, men for at blande en lys hudfarve skal du:
 1. Start med at blande en hvid maling op, så du har en base af hvid.
 2. Tilsæt 3 dele gul farve.
 3. Tilsæt 1 del blå farve.
 4. Tilsæt 1 del rød farve.
 5. Bland disse sammen.

Hvordan laver man farven beige?

Brun er en blandingsfarve og findes ikke i det naturlige farvespekter. Man kan lave brun maling ved for eksempel at blande rødt og grønt eller gult, rødt og orange med sort. Hvis man tilsætter hvidt til brunt, kaldes pastelfarven som da opstår, gerne beige.

Hvordan laver man lyserød farve?

Man opnår rosa ved at blande rød og hvid i henhold til den billedlige tilgang i den subtraktive syntese. Den er ikke vist på farvespektret, men den nærmer sig til visningen af magenta/violet (spektrets sidste farver). Rosa er blevet brugt meget i modeverdenen i flere århundreder.

Hvordan får man grøn?

Man opnår den grønne farve ved at blande blå og gul i henhold til den subtraktive syntese i maling. Alt efter hvor meget blå, man tilsætter, opnår man en lysegrøn, smaragdgrøn eller mørkegrøn farve.

Hvad er basisfarver?

De tre farver: gul, rød og blå. Kaldes primærfarver/grundfarver. Her over kan du se en farvecirkel, hvor gul, rød og blå er de primære farver.