Table of Contents:

 1. Hvad er blændeåbning?
 2. Hvad betyder brændvidden?
 3. Hvilket objektiv til naturfotografering?
 4. Hvad er forskellen på objektiver?
 5. Hvad er blænde og lukkertid?
 6. Hvilke objektiver passer til Canon EOS 2000D?
 7. Hvilke objektiver passer til Nikon D5300?
 8. Hvad er forskellen på STM og USM?
 9. Hvilke objektiver passer til Nikon?
 10. Hvilket objektiv er bedst til portræt?
 11. Hvordan indstiller man lukketid på kamera?

Hvad er blændeåbning?

En blænde er en åbning i et optisk instrument der regulerer mængden af lys der slippes ind. Man kan dermed mindske lysmængden ved at mindske åbningens størrelse.

Hvad betyder brændvidden?

Brændvidden er et udtryk for en given linses synsvinklen – hvor meget af scenen bliver indfanget af linsen og hvor store enkelte elementer i scenen vil være. Jo længere brændvidden er, f. eks. 300mm jo smallere synsvinklen og jo højere forstørrelsen.

Hvilket objektiv til naturfotografering?

Ofte når man starter med dyrelivsfotografering, går nogle mennesker efter den længste superzoom, de kan finde som 150-600mm eller 50-500mm. Men disse lider af optisk kvalitet og fører ofte til frustrerende resultater. 80-400mm er en fantastisk kompakt objektiv til naturfotografering til rejser.

Hvad er forskellen på objektiver?

Samtidig skelnes der mellem objektiver med fast brændvidde og objektiver med zoom. På objektiver med fast brændvidde står der kun ét tal, fx 35mm, mens der på zoomobjektiver står to tal, fx 18-55mm. Det indikerer, at brændvidden går fra 18 mm til 55 mm. Begge slags objektiver har deres fordele og ulemper.

Hvad er blænde og lukkertid?

Sammen med blænden og ISO, lader lukkertiden dig bestemme, hvor meget lys der skal optages på sensoren. Lukkertiden er grundlæggende set det tidsinterval, hvor sensoren (eller filmen, hvis det er et gammeldags kamera) er eksponeret for lys.

Hvilke objektiver passer til Canon EOS 2000D?

Objektiverne med EF-S-fatning passer til Canons spejlreflekskameraer med APS-C-sensorer, fx Canon EOS 90D, Canon EOS 2000D og Canon EOS 250D. Canon har et stort udvalg af zoomobjektiver og nogle få objektiver med fast brændvidde.

Hvilke objektiver passer til Nikon D5300?

D5300 AF-S 18-105 VR-KIT Omfatter D5300-kameraet (sort version) og objektivet AF-S DX NIKKOR 18-105mm f/3.5-5.6G ED VR. Objektivet i dette kit giver mulighed for 5.8x zoom, hvilket dækker et brændviddeområde fra vidvinkel til telefoto.

Hvad er forskellen på STM og USM?

STM står for Canons nye stepper-motorteknologi, der i forbindelse med kameraer med Dual Pixel-sensorer har en mere elegant og glidende fokusering under videooptagelse end USM. Til foto mærker du ingen forskel.

Hvilke objektiver passer til Nikon?

Nogle af de mest populære til spejlreflekskameraer er:
 • Nikon AF-S DX NIKKOR 35mm f/1.8G.
 • Nikon AF-S NIKKOR 50mm f/1.8G.
 • Canon EF 50mm f/1.8 STM.
 • Panasonic Lumix G 25mm f/1.7 ASPH.
 • Olympus M. ZUIKO Digital 45mm f/1.8.

Hvilket objektiv er bedst til portræt?

Brug i stedet et teleobjektiv på mellem mm til de nære portrætter. Det har stort set ingen fortegning, og den lange brændvidde gør, at du kan opnå en lav dybdeskarphed og en flot baggrundssløring.

Hvordan indstiller man lukketid på kamera?

Indstillinger på kameraet / Programhjulet:
 1. M (Manuel): Denne indstilling er fuldstændig manuel. ...
 2. A/Av (Blændeprioritet): Denne indstilling giver dig mulighed for at justere blænden som man ønsker, mens kameraet automatisk justerer lukketiden til den optimale eksponering.